17.04.2016 – ijsseldijk – 17 km

Vanmiddag hebben we eerst 15 km gefietst. Dat was voor het eerst sinds eeuwen dat ik weer op de fiets zat en deze keer dus met de doggyride.

Rond 18.30 vertrekken we dan alsnog voor ons looprondje. We laten woef lekker thuis en gaan op pad. Ik heb geen idee wat ik ga lopen maar wil in ieder geval een continu training doen. Eerst even de warming up, daarna een stuk RWR lopen en daarna ga ik van start. Ik besluit minimaal 5 km continu te doen, maar het te laten afhangen hoe het allemaal loopt.

klik voor groot

We lopen eerst naar leefgoed en maken daarna een rondje door Hitland. Aan het einde lopen we de dijk op en lopen verder langs de IJssel. Het is rustig op de weg dus dat loopt prettig. In no time zitten de eerste 5 km continu er al op. Nog maar een stukje doorlopen dan, want het gaat vandaag prima. En zo rollen de kilometers onder mijn voeten door. Het loopt dus heel anders dan gisteren waar de eerste 6 km werkelijk een eeuw leek te duren. Nu loop ik rustig continu en gaat alles goed.

klik voor groot

We lopen helemaal over de dijk en lopen buitenom Hitland weer terug. Ineens is de kern alweer 8 km en dan besluit ik door te lopen en weer een kern te maken van 10 km continu zoals vorige week. Ik reken een beetje uit hoe we het beste kunnen lopen en ik denk dat er precies 10 km gelopen zal zijn als we Hitland weer inlopen langs de schotse hooglanders en dat blijkt te kloppen. Over koeien gesproken: ik las vanmiddag dat eergisteren een vrouw is gedood door een koe op het pad vanaf St Cuthberts cave. Waar ik dus ook altijd liep bij Swinhoe farm. Dat is toch wel even schrikken zulke dingen. Er worden veel mensen gedood door koeien en ik pas ook altijd op. Maar deze (b)lijkt te zijn losgebroken. Daar doe je dus niets tegen. Afschuwelijk zoiets.

klik voor groot

Het licht is prachtig en het lopen gaat lekker. Ik ben tevreden over de kern van de training en ik start de dubbele cool down. Eerst nog een stukje RWR en daarna de cooldown. Na 17 km staan we weer bij de auto. Dit was wel een erg gemakkelijk rondje en toch best weer een afstand. Mooie training.

Op naar de volgende ronde dan maar weer.

gegevens:

* 17 km
* 11 graden
* lap: 10 km – 6.59 min/km – HS 133 (137) – cadans 171 (max 174) – continu

april 222 km – 2016 totaal 1.380 km

rapa nui – 216 km
hoka bondi b – 338 km
hoka clifton 2 – 15 km
hoka bondi 4 – 202 km
hoka stinson lite – 830 km —> afbouwen
hoka stinson lite 2 – 57 km
hoka stinson trail – 395 km
minimus MT – 51 km
pure flow – 439 km
pure grit – 35 km
gel-lyte 33 – 25

One thought on “17.04.2016 – ijsseldijk – 17 km

Comments are closed.