terugblik schotland – 275 km

Net zoals vorig jaar een korte terugblik over de afgelopen 3 weken in Schotland. Vorig jaar liep ik 220 km in de drie weken dat we in Schotland waren, dit jaar ruim 275 km. Het grootste verschil was natuurlijk dat S. dit jaar vaker is meegeweest omdat we nu onze eigen fiets hadden meegebracht. Bovendien heb ik deze keer veel nieuwe routes ontdekt en gelopen en dat is natuurlijk helemaal leuk. Alle verslagen staan hier bij elkaar.

Gebruikte ik vorig jaar nog de Glen en het meer als route voor de lange training, nu liep ik het rondje van 35 km bij Appin rond een meer, langs de kust en langs Castle Stalker. Dat was echt mooi! Later hebben we daar nog wat gegeten in het restaurant dat ik nu eindelijk eens gezien heb en hebben we gewandeld en de drone opgelaten bij Castle Stalker.

klik voor groot

Ook maakten we een nieuwe ronde in Taynuilt en ontdekten zo een heel nieuw deel van de Glen dat erg mooi was.

klik voor groot

Natuurlijk liepen we weer bij Bonawe maar deze keer dus samen en we liepen ook een stukje dat S. nog niet gezien had. Helaas niet met het prachtige week van vorig jaar maar toch leuk.

klik voor groot

Ook ging S. dit jaar mee aan de andere kant van Loch Etive vanaf Inverawe. Dat valt niet mee om daar te lopen en te fietsen maar het was een van de mooiste dagen qua weer en we hebben genoten van de route.

klik voor groot

Verder zijn we tweemaal richting Glencoe gereden. We kozen niet helemaal gelukkig want de eerste poging kwamen we niet verder vanwege water en zachte grond waar de fiets niet overheen kon.

klik voor groot

De tweede keer kozen we voor de WHW die enorm glad en ijzig bleek te zijn. Maar bij die laatste ronde ontdekten we een mooi nieuw pad dat we volgend jaar nog een keer gaan proberen. Op beide rondjes kwamen we heel dicht bij de hertjes die we gevoerd hebben en ook gefilmd hebben. Dat is toch altijd weer heel bijzonder.

klik voor groot

Verder natuurlijk nog de bekende rondjes rond de Sandpit en Fearnoch en ik liep als eerste rondje gewoon een wegrondje langs het meer dat toch altijd mooi is om te lopen. Vanaf het huisje naar Bonawe waar we starten bij de quarry is het 24 km als heen en weertje. Rijden we dat met de auto dat vinden we dat een gigantisch eind trouwens door de bochten en de op en neer gaande weg….

Woef heeft het prima gedaan deze keer. Omdat het soms nat of koud was, heeft ze eigenlijk van alles aan gehad tijdens de runs. Van bloot tot de nieuwe wintercoat.

klik voor groot


We zijn dus nog lang niet uitgekeken in Schotland en we komen er graag. Helaas was het weer niet geschikt voor een trip met de kano of de tent. Dat blijft dus nog even op ons verlanglijstje staan! Op naar een volgende keer dan maar.

Klik voor groot (daar staan ook de twee runs in glencoe op)

One thought on “terugblik schotland – 275 km

Comments are closed.