01.04.2015 – rottemeren – 16 km

Het is alweer even geleden dat ik voor het laatst hier liep, maar ik vind het op Hitland altijd een beetje lastig om zonder de dijk te gebruiken een afstand af te leggen. Dus dan maar vandaag samen met waf naar de Rottemeren en de roeibanen. Omdat het nog steeds erg hard waait, was het even een risico, want met forse wind waai je echt weg van de roeibaan. Maar met deze westenwind van vandaag had ik op de meeste stukken gewoon een zijwind dus dat was verder prima.

Omdat ik zit nog een beetje zit te rommelen met die voet waar het bloedvat gesprongen is, en vanwege de hond en de wind koos ik vandaag voor RWR wat ik eigenlijk nooit meer doe. Ik combineerde dat met MAF en tot mijn verrassing liep ik op deze manier op mijn gemakje op een pace van 6.52 min/km wat ik erg opvallend vind met een ratio van 2/20. Misschien is het geheim dus een mix van endurance training op MAF voor aerobe endurance en af en toe eens voor het lekkere RWR wat dan ook echt heel relaxed aanvoelt op deze manier. Stel je voor dat er geen wind was geweest, dan was het waarschijnlijk nog makkelijker geweest. Overigens gaf de Mio deze run geen enkele foutmelding zoals op alle eerdere runs wel het geval was. Heel merkwaardig ik geloof niet dat ik het begrijp.

Maar goed, ik vond het wel een lekker rondje (ondanks de wind) en naarmate de run vorderde kwam de zon er steeds meer bij en trok ik dus ook steeds meer uit want het was knap koud toen ik startte met de run maar zo lekker in het zonnetje liep het allemaal prima. Woef was ook blij en vrolijk dus op naar de volgende run dan maar weer!

klik voor groot


gegevens:

* 16 km
* 10 graden – winderig maar zonnig
* lap: 14,5 km – pace 6.52 min/km – HF average 134 (max 140) – RWR 2/20 binnen MAF dus bijzonder met RWR dit tempo!

april 16 km – 2015 totaal 1.072 km

rapa nui – 198 km
hoka bondi b (nieuw) – 314 km
hoka stinson lite – 436 km
hoka stinson trail – 49 km
hoka mafate – 445 km
minimus MT – 26 km
pure flow – 331 km
pure grit – 20 km

One thought on “01.04.2015 – rottemeren – 16 km

  1. guus

    Fijn dat het lopen ondanks wind en blessure zo goed gaat.
    Mooie foto’s van een echt Hollands landschap, bewolking meegeteld.

Comments are closed.