12.03.2020 – beadnell beach – 5,5 km

Vandaag dan echt de allerlaatste dag hier in de UK. Wat jammer, maar op zich ook wel weer goed om naar huis te gaan zeker met het corona gebeuren dat nu flink om zich heen aan het grijpen is. We moeten op de boot maar gaan wel proberen afstand te houden. Ik had het er ook al over met de eigenaresse van de boerderij hier. Ze hebben huisjes, een campsite en wigwams. Dat gaat niet meevallen denk ik maar we zullen zien. We hebben eerst een heleboel ingepakt en de dakkoffer zit inmiddels al vol. Eigenlijk staat alles klaar dus we besluiten dat ik nog even met ukkie op pad ga voor een kort rondje zodat ze alles kan doen en een beetje moe wordt voor de lange boot trip. Het vervelende is alleen dat het enorm hard waait. Het is schitterend weer met een lekker zonnetje maar die wind….. Gisterenavond hebben we dus de enige regenavond gehad! Toen werden we echt nat toen we wandelden met Fleurtje in de duinen. Wat hebben we toch geluk gehad met het weer! Wel winderig maar zonnig en droog. Ik heb ook heerlijk kunnen zwemmen gelukkig dankzij het abonnement van Ann. Dat grapje kostte wel 8 pond per zwembeurt maar goed… uiteindelijk toch 10 kilometer gezwommen (6 keer). Maar voor nu dus even op pad dan maar. Ik kies voor Beadnell vanwege de duinen die wat beschutting zouden moeten geven. De duinen bij Seahouses zijn inmiddels zo smal geworden door de zandafslag. Als ik parkeer zie ik al zand wervelen voor de zandopgang. Ik ga het toch even proberen en tracht een kiekje te maken van de lime kilns maar dat gaat eigenlijk niet door die harde wind. Dan maar niet en ik worstel me weer terug richting de parkeerplaats. Ik zie al dat ik echt niet tegen de wind in over het strand kan, dus we gaan eerst via de duinen kijken hoe dat gaat.

klik voor groot

Ik hobbel weer terug naar de parkeerplaats en loop via het lelijke caravanpark naar de duinen. Fleur is gewoon los want ze gedraagt zich echt keurig en blijft gewoon bij me. Aan het einde van het pad lopen we de duinen in. Daar waait het een stuk minder en met de zon erbij is het heerlijk.

klik voor groot

Ik ga vandaag niet ver en ik loop zelfs niet tot High Newton. Even nog over de lange brug en een stukje duinen en dan maak ik een lusje. Niet erg handig zo blijkt want ik word enorm geprikt door die scherpe duingrassen en voor fleur is het ook niet goed met open oogjes. Ik maakte met met Ziva ook altijd zorgen daarover. Fleur vindt het allemaal enig en rent nog even wat hellinkjes op en neer.

klik voor groot

Ik ga de lange brug weer over en denk eerst via de duinen terug te gaan. Maar ik keer toch om doordat de harde wind mee niet erg fijn is op een smal pad omdat je voeten weg geblazen worden en je dan dus kunt vallen. Dan maar via het strand en z hobbelen we dus over het strand waar ik vooruit geblazen word. Ook niet prettig maar vooruit maar. Woef heeft plezier vor 10 volgens mij en rent keihard door het water van de zeearm.

klik voor groot

Gelukkig zijn we in no time nu weer bij de lime kilns. Jammer dat het te hard waait voor de drone. Ik had de eerste keer dat natuurlijk moeten doen. Dat is de enige keer geweest dat ik zonder drone liep notabene! Niks aan te doen. Volgende keer misschien.

klik voor groot

Nu gauw naar buis, omkleden en verder inpakken. Daarna gaan we nog even terug naar pets at home. Volgens mij zijn we daar echt elke dag geweest. Gisteren hebben we nog een voorraad van die vriesdroogmaaltijden gehaald en we hebben besloten dat de blikken nu terug kunnen. Volgens mij gaan we die niet gebruiken. Die zakjes zijn super handig en schoon voor onderweg. De ren riem hebben we gisteren ook al terug gebracht. Thuis eens kijken wat ik nou beter zou kunnen aanschaffen. Ik denk toch die vario 6 maar dan toch de lite variant. Ik heb nu immers gezien hoe breed de grote riemen zijn! Thuis maar kijken. Nu eerst huiswaarts!

gegevens:

* 5,5 km
* 10 graden

maart 109 km – 2020 totaal 370 km