15.03.2020 – hulshorst – 12 km

Gisteren heb ik niet gelopen omdat we druk waren. Afgelopen vrijdag zijn we pas thuis gekomen uit de UK en toen moesten we meteen aan de slag met het huis. Gisteren dus even pas op de plaats maar vandaag vertrek ik dan voor een rondje. Het is droog maar wel een beetje somber. Het was beter voorspeld maar so be it. Ik moet het ermee doen en ga op pad. Vandaag weer gewoon meteen op pad dus eerst wandelen en daarna hardlopen. Fleur heeft haar harnasje dus al aan en ik ben er ook klaar voor. Ik ga straks vast iets uittrekken qua kleding maar ik draag mijn rugzak dus dat is allemaal prima zo. Eerst even wandelen dan maar….. Daarna steken we de snelweg onderdoor bij Haje.

klik voor groot

Als ik daarna in het bos en bij de heide kom schrik ik me rot. Alle kleine sparretjes zijn omgezaagd. Merkwaardig want dit is aan de bosrand en heide groeit hier niet. Heide heeft het uberhaupt moeilijk maar waarom dan niet de bomen laten staan? Zij vangen schadelijke stoffen op en houden ook wind tegen zodat de heide die wel moet groeien betere kansen krijgt. Toch? Nou ja, ik ben geen deskundige dus ik zal het wel niet snappen. Maar het ziet er kaal en zielig uit.

klik voor groot

We hobbelen maar weer verder. Ik neem een andere route en kom uiteindelijk toch weer op een bekend stukje uit. Ik loop nu weer richting het fietspad dat ik ken. Ik twijfel even welke kant ik op zal gaan. Gewoon rechtsaf richting huis? Ik sla linksaf en steek het fietspad over om het bos aan de andere kant eens in te lopen. Ik ben hier nog nooit geweest! Dit is een stukje gemeentebos. Tot mijn verrassing ligt er een soort grind op het pad. Fijn grind maar niet prettig.

klik voor groot

Ik loop nu eigenlijk gewoon parallel aan het fietspad maar het is wel een nieuw stukje voor mij. Ook hier zie ik bomen met blauw klemmen. Die mogen blijkbaar blijven staan, de rest moet nog weg. Ik snap nog steeds niet waarom en welke dan wel of niet.

klik voor groot

Ik kijk af en toe even op de kaart om te kijken op welke hoogte ik nu precies loopt en welke paden ik zie. Zo leer ik dit stuk misschien ook kennen. Ik hobbel door en tot mijn verrassing kom ik uit bij de echte weg richting de Stakenbergweg en een fietspad waar we altijd rijden vanuit Vierhouten. Grappig, zo slecht is mijn richtinggevoel dus! Ik ga niet meteen rechtsaf maar kies een wandelpad dat ik niet ken. Als ik ergens op de kaart ga kijken, wacht Fleur rustig af. Dat heeft ze dus inmiddels al geleerd! Ik hoor wat ritselen in de struiken en kijk op. Het volgende moment springt er een hertje voor ons uit. Fleur kijkt en ik zeg dat ze niks mag doen. Uiteindelijk loopt ze wel in de richting waar het hert is verdwenen maar op mijn fluitje komt ze meteen terug. Ze rent er dus niet achteraan wat ik echt knap vind.

klik voor groot

We hobbelen rustig verder en komen weer op bekend terrein inmiddels. Nog even op de zandverstuiving kijken dan maar waar Fleur weer lekker gek kan doen. Ze vindt er altijd wel een dennenappeltje!

klik voor groot

Voor het eerst heeft Fleur dus los gelopen tijdens ons rondje. Na de UK vond ik het wel goed om te proberen en dat lijkt dus heel goed te gaan. wat een veranderingen allemaal. Ze wordt echt super braaf. Bovendien heeft ze al een paar dagen gewon gegeten dus dat is ook fijn. Gisteren woog ze 26.15 dus was ze toch net afgevallen in de UK. Op zich niet gek met alle runs die we deden maar wie weet wordt het zo nog wel wat! Op naar de volgende run dan maar.

gegevens:

* 12 km
* 6 graden

maart 121 km – 2020 totaal 382 km