02.06.2018 – dunbar – 11 km

Vandaag zie ik al vanuit mijn bed dat het heel zonnig is. Ik spring er dus uit en om 7.15 zit ik al met wafje in de auto voor een run. Te warm is echt niks voor haar dus gauw op pad en zien waar we kunnen komen samen. Ik kies voor vandaag weer voor het east link family park maar dan wel bij de parkeerplaats van het park zodat ik niet eerst de 1.500 mtr erheen hoef te hobbelen door de duinen. Ik wil vandaag namelijk eigenlijk naar het ford richting east linton lopen waar ze kan badderen en waar we weer via een andere lus terug kunnen keren. Ik zocht dat gisteren even op en dat lijkt een prima rondje. Ik wachtte nog even af of S. al wakker is en misschien mee wil maar uiteindelijk ga ik dus toch alleen. Eigenlijk is dit ‘ons’ rondje. Hij fietste altijd mee op dit rondje maar vandaag dus even met wafje op stap. Het is inderdaad warm. Ik heb mijn korte rokje weer aan omdat mijn benen nu wel weer goed voelen en de lange tight ook veel te warm is. Ik ben benieuwd of het pad langs het water nu ook weer gewoon beloopbaar is voor me. Net zoals het pad bij de vuurtoren gisteren ook weer prima te doen was. We hobbelen eerst door het bos en daarna langs het water. Dat gaat nu allemaal prima en we schieten ook goed op. Aan het einde van het pad slaan we dus nu niet linksaf maar rechtsaf en lopen over een breed pad weer verder. Het is echt zonnig inmiddels maar woefje doet het goed. Water wilde ze trouwens niet.

klik voor groot

Ik vind het wel weer leuk om hier te lopen en de kilometers gaan ook snel. We hobbelen over het pad en slaan rechtsaf langs een weiland parallel aan de weg. Daarna onder een bruggetje door langs het water. Dit is altijd een heel mooi pad met mooie bloemen links en rechts. We hebben hier wel eens een dipper gezien maar het is nu stil. Heerlijk lopen!

klik voor groot

Verderop kom ik iemand tegen met 3 honden die volop aan het telefoneren is en geen aandacht heeft voor de honden. Ze zijn lastig voor woefje maar gelukkig zijn we sneller dan de dikkerds en hebben we er geen last meer van. Op naar het water nu zodat ze lekker even kan afkoelen. Omdat ik niet weet hoe sterk de stroming is, doe ik haar eerst even aan de riem. Ze loopt meteen het water in! Ik maak haar daarna los en dan gaat ze op haar gemakje even voor zeehond spelen. Ik kijk rustig om me heen en geniet van het plekje. Er is gelukkig niemand.

klik voor groot

Als ze klaar is, gaan we weer terug met een lusje. Even een verhard stukje en daarna weer over het brede pad richting het family park. Het gaat allemaal heel voorspoedig vandaag. Een stuk beter dan een paar dagen geleden. Ik kom nog een mevrouw tegen die per ongeluk langs allerlei struiken heeft gelopen en nu onder de uitslag zit. Ik herken dat wel. We praten eventjes en daarna hobbelen we weer verder. Zij is echt heel traag en komt nauwelijks vooruit. Ik hoop maar dat ze verder wel de weg weet.

Waf en ik hobbelen weer langs het water en lopen langs de akker terug naar het bos. Ik neem nu een andere route zodat ik niet meer over het zandpad hoef en kom via het bospad pas helemaal aan het einde bij de brug van het family park er weer uit. Ik ben nu vlakbij de auto. Na 11 km klok ik af. Prima rondje deze keer en woefje is ook happy. Vanmiddag een stukje fietsen. Dan kom ik ook weer bij het Ford!

klik voor groot

gegevens:

* 11 km
* 17 graden

juni 24 km – 2018 totaal 1.012 km

hoka tracer – 143 km
hoka clayton – 229 km
hoka clifton 3 – 667 km
hoka bondi 4 – 692 km
hoka infinite – 338 km
hoka mafate speed – 486 km
hoka vanquish – 65 km (?)