15.01.2016 – low newton to craster (coastal path) – 14 km

Het is vandaag stralend weer met weinig wind. Althans van die wind merk ik bij de cottage niets. Ik ga op pad met de drone op mijn rug in de hoop dat ik wat beelden kan maken bij Dunstanburgh Castle. Ik parkeer bij Low Newton en ga op weg richting het strand. Eerst een fotootje van Low Newton dan maar. Daarna over het strand waar gigantische bergen zeewier liggen.

klik voor groot



Daarna lopen we een stukje door de duinen voor de warming up. Helaas zie ik een bordje dat het pad dat ik op de terugweg wilde nemen afgesloten is. Dat zal wel komen doordat het water vanaf de vogelhut over het pad is gestroomd na alle regen. Geeft niet, dan het laatste stukje terug ook maar over het strand.

Het strand is prima beloopbaar en lekker stevig. In de verte zie ik Dunstanburgh al liggen. Dat wordt mijn eerste doel.

klik voor groot

Het lopen gaat prima. Ik loop tot de inham, neem even het lusje door de duinen en ben weer op het strand. Als we dichterbij Dunstanburgh castle komen, maak ik nog een foto. Het is nog steeds prachtig weer en ik voel geen wind hier op het strand.

Al snel zijn we bij de rotsen die ik even op moet klauteren naar het pad langs de golfbaan. Woef kiest weer de beste weg en ik volg haar. Snel verder maar ik moet even alles bekijken met dit mooie heldere weer. Geweldig! Ineens zijn we een stuk hoger en zie ik het castle al vanaf de achterkant. Links van me bij de zee die rare stenen brug.

klik voor groot


Het pad is best goed te doen en als ik mensen tegenkom, vraag ik hoe het pad rond de Castle is qua modder.
Dat zou wel goed te doen zijn dus vol goede moed gaan we weer verder. De drone zit nog op mijn rug.

We kunnen het paadje rond het castle vrij makkelijk lopen. Zonder gedoe komen we aan de andere kant maar wat een wind daar! Ik kies een mooi plekje voor de drone vlucht en zodra ik mijn rugzak afdoe, trek ik mijn patagonia jack aan. Warm blijven vooral! Wat een wind. Ik twijfel even of ik de drone wel wil oplaten maar met dit zonnetje ga ik het gewoon proberen. De drone stijgt op en heeft het duidelijk moeilijk. Hij blijft redelijk goed hangen maar ik durf alleen niet erg hoog. Het castle zelf is al erg hoog en ik moet dus nog veel hoger wil ik eroverheen kunnen kijken en dat durf ik niet. Ik kan ook niet vanaf zee aan komen vliegen dus ik moet echt een keer terug met de controller. Ik maak nog wat beelden van de zijkant. Het blijft toch wel leuk maar het wordt niet wat ik had gewild. Volgende keer dan maar weer, dan kom ik vanaf Craster, maak beelden en breng de controller weer terug naar Craster en ga verder met de run. Dat lijkt me een prima optie.

klik voor groot

De drone foto’s:

klik voor groot

En de video:

Na de drone vluchten pak ik alles weer in en ga verder met mijn run. Dit heeft precies 24 minuten allemaal geduurd. Best lang dus maar ik ben nog steeds lekker warm met mijn Patagonia. Die hou ik het eerste stukje van de run even aan, maar moet op tijd weer uit voordat ik te warm ben geworden.

klik voor groot

Woef en ik hobbelen verder en ik kom weer een vrouw tegen die ik bij het castle ook zag en nu op weg is naar craster. Ze durfde het paadje rond het castle niet te nemen vanwege de modder. Ik ben verrast want het was echt geen probleem nu. Zo zie je maar. Ik vond het natte modderige veld richting craster veel vervelender dan het pad rond het castle. Ze maakt nog een foto van mij en van woef.

klik voor groot

Ik doe halverwege het veld snel mijn jack weer uit en in de rugzak en ga verder naar craster. Ik loop even naar het haventje, maak een foto en zie tot mijn verrassing dat het te water laten van een kano daar 5 pond moet kosten. Niet voor niks zeg!

klik voor groot

Tijd om om te keren en als ik dat doe, zie ik dat het enorm gaat betrekken ineens. Van blauwe lucht naar bewolking. Ik maak nog een paar foto’s bij het castle op de terugweg en besluit daarna even door te trekken naar de start. Ik heb immers de drone op de rugzak zitten zonder zakje eromheen dus regen kan ik niet gebruiken nu.

klik voor groot

Hoewel ik geen idee heb hoe het pad langs de golfbaan erbij zal liggen en dit normaal al modderig is, besluit ik toch het eerste stuk langs de golfbaan te lopen. Dat gaat eigenlijk behoorlijk goed. Misschien word ik ook wel steeds beter met deze ondergrond en ik vertrouw mijn schoenen inmiddels redelijk op dit terrein. Dat was een paar jaar geleden nog wel anders. Nu ren ik bijna overal door en overheen. Vrij snel zijn we weer bij het inhammetje en pak ik de route over het strand omdat de duinen afgesloten zijn. Woef vindt alles nog steeds leuk en hobbelt lekker met me mee.

Droog en blij komen we na 14 km weer bij de auto. Fijn rondje en even de drone uitgelaten ook nog!
Op naar de volgende run dan maar weer. Nu al zin in!

gegevens:

* 14 km
* 2 graden

januari 192 km – 2016 totaal 192 km

rapa nui – 216 km
hoka bondi b – 338 km
hoka stinson lite – 517 km
hoka stinson trail – 198 km
hoka mafate speed – 55 km
hoka clifton 2 – 100 km
minimus MT – 40 km
pure flow – 439 km
pure grit – 35 km
gel-lyte 33 – 11 km

One thought on “15.01.2016 – low newton to craster (coastal path) – 14 km

Comments are closed.