21.12.2015 – north connel – 11 km

Vandaag gaat waf nog niet mee dus ren ik gauw een rondje rond het huisje, deels over de weg. Ik liep dit rondje in januari ook en grappig genoeg is dit het rondje (zonder lusje) dat ik in 2010 liep toen ik nog meer net aan het lopen was. Toen vond ik heel ‘zwaar’ om tegen de weg op te lopen maar nu zie ik niet eens een oplopende weg. Zo zie je maar hoe alles verandert en hoe je toch sterker wordt. Het was de bedoeling om een snel 5 km rondje te lopen en te kijken of ik dat nu sneller kon dan vorig jaar maar ik drukte per ongeluk op de lap toets toen ik van de weg afsloeg en toen vond ik het niet meer leuk om af te maken. Ik vergeleek wel dat eerste stuk met de vorige keer. Toen liep ik de eerste 3 km op 6.22 min/km en eindige ik uiteindelijk op 6.02 min/km voor de 5 km lap, nu klokte ik 5.48 min/km voor die eerste 3 km. Dat is dus veel sneller dan vorig jaar (met lagere maximale HF overigens, want vorige keer liep ik op 161. Maar dat zegt allemaal niet zoveel want ik moest dus nog 1.800 mtr en misschien had ik nu wel de wind weer anders dan vorig jaar. Zeker is wel dat het niet slecht ging, ook al steeg ik weer bijna op van de hitte. Ik maak blijkbaar flink wat warmte tijdens het lopen.

Omdat het regende had ik vandaag weer mijn regenbroek aan en mijn nieuwe Nike flashmax jack. Dat jack is vrij warm maar in de wind wel weer lekker.

Nadat ik het rondje heb gedaan, maak ik nog een extra lusje naar het kerkje en maak daar wat foto’s omdat het zonnetje net mooi schijnt en met die loodgrijze lucht is dat heel fraai.

klik voor groot



Daarna keer ik maar weer om en ga weer terug naar het huisje. Ik doe nu rustig aan en start de warming up na de klim in de bocht. Ik ben dan bijna thuis en zie ineens S. met woef aan komen wandelen. Dat is gezellig! In tegenstelling tot gisteren deden de beacons het deze keer wel en kon hij dus zien waar ik uithing. We maken even twee foto’s en wandelen daarna samen naar huis.

klik voor groot

Als ik thuis ben, pas ik de nieuwe Hoka schoenen die gebracht zijn. De Mafate speed zit natuurlijk goed want die droeg ik vorig seizoen ook al (450 km) maar over de Bondi 4 twijfel ik. Die zitten niet echt comfortabel. Ik ben zo gewend aan mijn oude Bondi waarvan ik destijds enkele paren heb kunnen kopen. Die scheuren aan de upper binnen no time maar zitten heerlijk. Even bekijken of ik die Bondi 4 ga houden.

Op naar de volgende ronde dan maar weer.

gegevens:

* 11 km
* 11 graden – regen en wind

december 224 km – 2015 totaal 3.911 km

rapa nui – 216 km
hoka bondi b – 309 km
hoka stinson lite – 517 km
hoka stinson trail – 1.121 + km
hoka clifton 2 – 100 km
minimus MT – 26 km
pure flow – 439 km
pure grit – 35 km
gel-lyte 33 – 11 km

One thought on “21.12.2015 – north connel – 11 km

Comments are closed.