12.12.2015 – hitland – 23 km

Vandaag weer een lekker rondje lopen. Deels met woef en deels zonder woef. Ik geef haar vast eten voor de middag en vertrek voor mijn eerste stuk. Ik weet niet precies hoe lang het is buitenom over de dijk en dan terug naar huis om woef op te halen dus ik loop de route die ik wel weet qua afstand. Over de dijk, twee lusjes het natuurgebied weer in en daarna over de dijk terug naar huis. Zo gezegd zo gedaan.

Het lopen gaat eigenlijk heel erg goed. Ik weet niet waarom het gebeurt, maar ik voel dat mijn cadans behoorlijk hoog is bij een mooie ademhaling van 2/4. Later zal ik thuis zien bij het uitlezen van mijn horloge dat mijn cadans 176 is geweest op de rensegmentjes dus dat is echt heel erg mooi. Voorheen had ik een metronoom bij me voor 172 en dan met moeite. Nu loop ik uit mezelf op ademhaling dus gewoon op 176. Dat lukt niet altijd maar je merkt het dus meteen als het wel lukt blijkbaar. Voordeel van een hogere cadans is dat je lichter loopt en minder grondcontact maakt. Ik wisselde 1000-tjes op 1/20 af met continu en de laatste 4.000 mtr liep ik continu richting huis. Dat maakt dus kennelijk allemaal niets uit. Je traint alleen iets anders, want met de 1/20 kan je een beetje tempo trainen op lage hartslag, op continu loop je rustiger op lage hartslag. Nergens is de HF boven de 136 (!) uitgekomen. Niet op de dijk, niet tegen de wind in en niet op het stuk continu. Dat gaat dus helemaal goed. Overigens zag ik dat ik op het stukje woensdag naar de pont gemakkelijk weer een HF van 162 haalde toen ik even moest racen om op tijd te zijn. Dat gaat dus net zo makkelijk even opschakelen naar iets sneller dan 4 min/km (15 km/uur). Terwijl ik dus zo traag aan het trainen ben!

Maar vandaag was het allemaal heerlijk rustig. Misschien loop ik wel heel goed op de kerstmuziek van Skyradio. Wie zal het zeggen. De tijd ging ook snel voorbij overigens en op 14 km haalde ik woeffie op voor het laatste stukje met haar samen.

Toen ik de dijk weer afhobbelde richting huis, zag ik ineens een hele mooie hond. In een split second dacht ik ‘he zoiets heb ik ook wat een mooie’ en het volgende moment zag ik dat het mijn eigen lieve woeffie was met haar harnasje om en S. erachteraan. Hij kon me volgen en had dus gezien dat ik bijna thuis was en kwam me tegemoet lopen samen met woef. Dat is hartstikke leuk dus! Helaas moest ik enorm nodig naar het toilet (helaas) en kon ik dus niet meteen doorlopen wat S. dus gehoopt had door de hond te ‘brengen’. Gelukkig hoefde dat woensdag niet op de 41 km ronde.

klik voor groot

Daarna moet ik weer even warm lopen en S. loopt een stukje met me mee. Al snel zijn woeffie en ik weer op weg naar het natuurgebied voor ons laatste stukje samen. Schoentje aan en hobbelen maar. Het kost me even moeite om weer op gang te komen na mijn heerlijke eerste stukje. Maar we hebben samen wel plezier geloof ik want woef is ook blij.

klik voor groot

Na 23 km staan we weer bij de auto. Op naar de volgende ronde maar weer.

gegevens:

* 23 km
* 6 graden
* lap: 13 km – 7.20 min/km – HS 129 (max 136) – cadans max 176 (!)

december 150 km – 2015 totaal 3.837 km

rapa nui – 216 km
hoka bondi b – 246 km
hoka stinson lite – 505 km
hoka stinson trail – 1.121 + km
hoka clifton 2 – 100 km
minimus MT – 26 km
pure flow – 439 km
pure grit – 35 km
gel-lyte 33 – 11 km

One thought on “12.12.2015 – hitland – 23 km

Comments are closed.