21.07.2015 – hitland – 4×2000 – totaal 11 km

Vandaag allemaal nieuwe dingen. Om 15 uur belde DPD aan met een doos waar mijn nieuwe schoenen in zaten. Die heb ik kunnen kopen met 50% korting omdat ik van iemand een voucher kreeg die ze gewonnen had tijdens een loop. Dus die schoenen probeerde ik natuurlijk meteen uit. Ook liep ik voor de allereerste keer zonder compressiekousen. Wat het effect daarvan is beschrijf ik later. En tot slot liep ik met mijn nieuwe Lafuma speedtrail 5L rugzakje om te proberen. Genoeg om te mislukken vandaag zou je zeggen!

Rond 16 uur gingen woef en ik dan eindelijk op pad. Een hele warme dag en hoewel ze haar jasje aan had, hijgde ze als een postpaardje. Ik besloot daarop maar over het pad richting de dijk wat heen en weer te gaan lopen. Dan maar een kort rondje en dan kon ik ook eens kijken hoe dat zou gaan zonder die compressiekousen. In de eerste plaats voelde het wel heerlijk koel moet ik bekennen. Ik had hele korte drymax sokjes aan die je niet ziet boven de schoenen. Ik zag er dus heel anders uit dan normaal met die korte broek en lange kousen. Ik vind dat nog steeds geen gezicht. De eerste lap van 2.000 mtr deed ik op RWR. Dat gaat redelijk goed qua tempo en cadans maar de HF loopt veel te hoog op. Bij ieder runsegment wordt het ietsje hoger en ik blijf dus totaal niet binnen MAF. Op de continu ronde is het helemaal erg maar het tempo in de eerste lap is ook redelijk netjes op 6.17 min/km. Maar de hartslag is uiteindelijk gewoon veel te hoog op 153. Niet vreemd, want normaal ligt de HF rond de 150 bij 6 min/km en met deze warmte klopt het wel ongeveer. Maar ik vermoed eerlijk gezegd dat de HF zo enorm hoog opliep voor mijn doen door het ontbreken van de compressiekousen. Natuurlijk is dit pas de eerste test geweest, maar volgens de onderzoeken die met de XBionic kousen zijn gedaan is de hartslag inderdaad lager tijdens het gebruik van de kousen. Warmte of kousen? Ik ben benieuwd.

De Lafuma schuift in eerste instantie een heel stuk naar achteren. Maar als ik de koordjes wat anders doe, zit het allemaal prima. het voelt heel anders dan de Salomon want die zit een heel stuk lager op de rug. Maar ik denk dat dat nog steeds qua comfort de nummer 1 zak is. Ik moet even wennen aan de zakjes maar de telefoon past in het zakje waar de bidon eigenlijk inhoort en achterin had ik een 1L waterzak. Voor woef zat haar bakje en softflask ook achterin. De softflask kon ik tijdens het lopen uit het rugcompartiment pakken dus dat is op zich handig. Ik kon het niet meer terugstoppen (althans niet gedaan) dus daar moet ik even naar kijken. Het is en blijft een compromis. Wil je overal makkelijk bijkunnen met zijzakken, dan is de rugzak automatisch wat groter en lager. Deze kleinere en lichte zak is ook met warm weer wel prettig want het bedekt veel minder van de rug. Ook de talloze manieren op de zak vast te zetten is erg fijn. Geen gedoe met straps die op verkeerde plaatse zitten. Vooralsnog positief.

Daarna nog een keer dezelfde reeks gedaan. Ondertussen woef een beetje gekoeld nog en water gegeven. Ik ben uiteindelijk nog het gebied ingelopen toen er bewolking kwam maar dat was een vergissing want de wolkjes dreven ook meteen weer weg jammer genoeg.

Na 11 km vond ik het welletjes. Op zich een aardige training. De schoenen lopen erg fijn. Geen geluid en geen geschraap zoals met de Stinson Lites. Cadans ook hoger en natuurlijker dan met de Stinsons. Merkwaardig dat het dus echt allemaal toch uitmaakt wat je aan de voeten hebt. Ik zie alleen tot mijn verrassing dat ik een enorme blaar heb bovenop mijn voet. Heel vreemd. Ben benieuwd of at met de XBionic ook gebeurt. Morgen maar een Compeedje erop plakken.

Op naar de volgende run. Als het morgen weer zo warm is, ga ik op weg zonder woefje. Dan kan zij wat uitrusten.

klik voor groot

lap: 2 km – 7.04 min/km RWR – 130 (144) – cadans max 170
lap: 2 km – 6.17 min/km con – 144 (153) – cadans 172/174
lap: 2 km – 7.04 min/km RWR – 139 (151) – cadans max 172
lap: 2 km – 6.35 min/km con – 147 (152) – cadans 170/172

Op naar de volgende ronde dan maar weer.

gegevens:

* 11 km
* 25 graden

juli 209 km – 2015 totaal 2.303 km

rapa nui – 216 km
hoka bondi b – 115 km
hoka stinson lite – 632 km
hoka stinson lite nieuw – 14 km
hoka stinson trail – 804+ km
hoka clifton 2 – 11 km
minimus MT – 26 km
pure flow – 411 km
pure grit – 20 km

One thought on “21.07.2015 – hitland – 4×2000 – totaal 11 km

Comments are closed.