31.01.2011 – seahouses countryroads

31.01.2011 – seahouses countryroads

Vandaag weer het ultrakorte rondje gedaan van de eerste dag op 4 januari. Het is vandaag op zich aardig weer maar er staat wel een hele harde wind. Omdat ik al mijn kilometers had gemaakt voor deze maand, besloot ik tot een kort en snel rondje. Ik was namelijk benieuwd of ik nu erg traag geworden was door mijn langere rondjes met alle pauzes en stops onderweg. Vandaag dus maar weer mijn ‘wegschoenen’ aangedaan en op weg gegaan. Gek idee, want als je toch dan eens een keertje voor de snelheid gaat (wat ik normaal niet doe), dan is het nog best lastig om de energie goed te verdelen, zeker met deze wind.

En guess what…. hoewel ik een keer Z-tje moest roepen die achter bleef (dat vind ik eng op de weg) en zelfs eenmaal snel moest aanlijnen vanwege een auto, heb ik meer dan 10 km per uur gehaald, om precies te zijn 10,2 km per uur dus echt sneller. Dat is voor de allereerste keer, mijn snelste tijd op de 5 km was 9,9 km per uur. Ik was erg verrast om 29,30 in mijn schermpje te zien toen ik afklikte. En toch stiekum wel een beetje blij.

Ik ben niet snel, dat hoeft ook niet want ik vind langere afstanden veel leuker om te doen. Maar een beetje snelheid geeft wel wat meer reserve. Het gaat er om dat het kán in ieder geval. En over het jaar heen, ben ik toch een heel stuk sneller geworden. Toen ik dit rondje in maart 2010 liep, deed ik er veel en veel langer over. Toch wel bijzonder.

Gegevens:

* totale afstand 6,8 km
* temp 5 C
* gem BPM 134

rondje in google earth openen

januari 208 km – 2011 totaal 208 km

One thought on “31.01.2011 – seahouses countryroads

Comments are closed.