ultra droom (3): st cuthberts way – 101 km

In augustus 2014 begon ik met de voorbereidingen voor de Borders Abbey Way die ik vorige week deed met de hond. Geweldige ervaring en alles ging zoals gepland.

Maar nu kriebelt het natuurlijk weer (of nog steeds) en heb ik besloten om op 9 juni de St Cuthberts Way te gaan doen. Die is niet zo erg lang en ken ik deels al van mijn runs. Ik heb hier al een klein stukje gezien vanaf Melrose, en natuurlijk ken ik Holy Island al goed en deed ik ook een stuk bij de St Cuthberts Cave vanaf Belford en het stuk vanaf Wooler naar Yeavering Bell.

Juist dat maakt dat ik het wel aandurf om de route te doen en dan achter elkaar. Ik ga dat deze keer wel met bepakking doen en alles lijkt geregeld tot nu toe. Parkeren in Berwick Upon Tweed, bus naar Melrose. Dat is niet prettig want het is 1.5 uur plus rijden naar Berwickmaar dat is niet anders. Vanaf daar kan ik starten met de route richting Holy Island, van west naar oost dus.

Ik heb voor onderweg al op de plaatsen die daarvoor in aanmerking komen de campsites aangeschreven. Ik gok op 4 dagen lopen maar als het heel erg goed gaat, kan het ook sneller. Het getijde bij Holy Island is goed op 11, 12 en 13 juni dus ik kan rustig oversteken en er weer weg komen! Dat doe ik dan met de taxi terug naar Berwick want de bus gaat niet. Kosten daarvan zijn 20 pond dus dat is te overzien.

Ik ben erg benieuwd. Op zich staat alles op groen en is bijna alles voorbereid al.

update inmiddels is alles geregeld. ik vertrek op 10 juni en ga er 3 dagen over doen. Etappes: melrose-morebattle / morebattle – wooler / wooler – holy island

3 thoughts on “ultra droom (3): st cuthberts way – 101 km

  1. mep

    weer een avontuur voor de boeg….. na de runs van vorige week zal het zeker weer voortreffelijk gaan…. good luck!

Comments are closed.