19.04.2015 – rottemeren – 22 km

Vandaag weer een rondje na ons rondje van 18 km van gisteren. Eigenlijk was ik van plan om een langere route te lopen, maar aangezien ik dinsdag en woensdag in Garderen ga lopen, leek me rond de 20 km voor vandaag ook wel voldoende. Vandaag had ik weer de Stinson Lite aan. De Bondi B die ik vorige week maar eens uit de doos haalde, zijn echt een halve maat te klein en dat is niet zo lekker voor mijn teennagels. Maar het zijn fijnere schoenen en eerlijk gezegd weet ik na 450 km nog steeds niet wat ik van de Stinson Lite moet denken. Ik lijk er een beetje mee te klepperen. Maar goed, ik zal deze eerst even ‘oplopen’ en dan eens kijken welk model ik zou willen proberen als ik ga overstappen.

Woef was weer lekker fit en bij vandaag en dat is altijd weer fijn om te zien. Beter dan dat ze zielig mee loopt te sukkelen en weinig zin heeft. Gelukkig geen ellende na het karton eten. Inmiddels kan ze nergens meer bij dus dat moet verder goed gaan.

We startten vandaag even na 8.30 omdat het misschien wel mooi weer zou gaan worden maar dat viel een beetje tegen. Het was maar 10 graden en nog niet erg zonnig. Ik was blij dat ik uiteindelijk toch nog mijn sleeves ben gaan halen en die heb ik pas aan het einde uitgedaan voor de laatste ronde. Dat was wel een beetje te laat maar het loopt wel prettig met die dingen eigenlijk dus het kon me weinig schelen.

klik voor groot


Ik kwam wel moeilijk op gang, waarschijnlijk ook doordat het een beetje koud was. Mijn hartslag was prachtig laag maar mijn tempo lag lager dan van gisteren maar achteraf zie ik dat het vooral lag aan de cadans denk ik. Die was wat lager dan gisteren maar vandaag pikte ik het wel weer mooi op en kwam het tempo er ook wat meer in. Mijn gemiddelde hartslag was 131 vandaag met een maximale HF van 141 toen ik het viaduct op moest lopen bij de snelweg. Dat was dus allemaal prima eigenlijk. De ronde was opgebouwd uit 4K laps die ik op RWR en continu heb gelopen. Op deze manier is het weer een hele andere training dan van gisteren en zo hoort het ook. Grappig genoeg was het tempo maar enkele seconden per kilometer lager dan gisteren terwijl het vandaag eigenlijk makkelijker liep en we ook 4 km langer hebben gelopen. Maar het was ook aanzienlijk koeler dus zo is er elke keer wel iets natuurlijk.

klik voor groot




Aan het einde van de run hebben we – heel slecht – een kroketje gehaald en thuis opgegeten. Mjammie. Woef lag geduldig in de auto te wachten onder/naast de fiets. Zij vindt alles best geloof ik.

klik voor groot

In ieder geval weer een fijn rondje gelopen. Op naar de volgende dan maar weer. Als alles loopt zoals gepland lekker in Garderen!

gegevens:

* 22 km
* 10 graden – zonnig/bewolkt
* lap: 20 km – pace 7.03 min/km – HF average 131 (max 141) – cadans 170 (eerste lap lager helaas)

april 184 km – 2015 totaal 1.240 km

rapa nui – 198 km
hoka bondi b – 60 km
hoka stinson lite – 476 km
hoka stinson trail – 68+ km
minimus MT – 26 km
pure flow – 331 km
pure grit – 20 km

One thought on “19.04.2015 – rottemeren – 22 km

Comments are closed.