08.03.2015 – shoreston circular – 13 km (MAF)

Vandaag eerst geslapen tussen de middag en gegeten met een vriendin hier. In de ochtend had ik wat foto’s gemaakt van de lammetjes hier in de wei. Leuk! Het is geen mooi weer, het is grijs en het waait weer stevig. Dit is echt het jaar van de wind, dat is duidelijk.

Maar aan het einde van de middag ziet het er redelijk goed uit met een zonnetje, dus ga ik lekker nog even op pad met woef hier over de weg. Als dat droog is, loopt het heerlijk tussen de hoge heggen en het is nog mooi ook.

Na een relatieve rustweek qua tempo met alle runs op RWR (behalve de 5K trail race van zaterdag) besluit ik dat het tijd is voor een rustig rondje continu op MAF. Ik weet al dat dat lastig zal worden op de skischans omdat ik daar wind tegen zal hebben maar ik ga voor de rest van de route mijn best doen om maximaal op 138 te lopen qua HF. Woef en ik hobbelen lekker naar beneden richting Shoreston en slaan linksaf. Daar loopt de weg ook eerst naar beneden en dan weer omhoog. Langs het geweldige huis dat de zonderlinge boer al jarenlang leeg laat staan. Wat zou ik daar graag wonen. Daarna over het veld even onverhard naar de bunker. Dat valt niet mee zo tegen de wind in maar we doen ons best. De oortjes van woef flapperen in de wind.

Daarna linksaf de skischans op. Eerst naar beneden en daarna naar boven. De wind doet zijn best om ons tegen te houden maar we komen er gewoon. De HF tikt even de 143 aan helemaal bij de top maar zakt meteen weer netjes terug als we linksaf slaan en weer zijwind hebben die deels wordt tegengehouden door de hoge heggen. De weg gaat ook hier op en neer maar het loopt fijn. Weer continu lopen is geen enkel probleem. Daarna slaan we linksaf en lopen de rest van de route met wind mee naar de boerderij.

Als we daar aankomen is het best lekker weer en de temperatuur is goed. Ik besluit nog een lusje te lopen en loop weer richting Shoreston. Ik zal straks linksaf slaan naar de boerderij voor het extra lusje. Dat is echt jaren geleden dat ik daar liep volgens mij. Ik herinner me dat ik het lusje een keer deed om mijn allereerste 10K rondje te lopen hier. Wat was ik trots!

Maar nu lopen we het als lekker rustig RWR rondje en komen weer blij aan bij de boerderij. Op naar de volgende run dan maar weer.

gegevens:

* 13 km
* lap 1: 7 km continu HF 131 (max 143 heuvelop met wind) – 6.54 min/km
* lap 2: 3.5 km RWR 1/30 HF 126 (max 135) – 7.26 min/km
* 8 graden, windkracht 6

mrt 96 km – 2015 totaal 818 km

rapa nui – 186 km
hoka bondi b (nieuw) – 314 km
hoka stinson lite – 332 km
hoka stinson trail – 49 km
hoka mafate – 320 km
minimus MT – 26 km
pure flow – 331 km
pure grit – 20 km

2 thoughts on “08.03.2015 – shoreston circular – 13 km (MAF)

    1. max

      Dat is ook zo. Wandelen kost meer energie en kost net zoveel tijd. Vandaag rustdag. Wandelen in de duinen. Had al spijt.

Comments are closed.