21.02.2015 – seahouses countryroads – 7 km (MAF)

Het is stralend lente weer als ik de gordijnen opendoe. Ik had al een rondje rond de cottage gepland en daarvoor spring ik dus ook in mijn kleren en al snel zijn waf en ik op weg. We komen veilig van de boerderij zonder gedoe met de honden. Aanvankelijk stond de blonde lab voor het raam en woef is nu zo hoog loops dat ze haar achterlijfje bijna tegen het raam duwde. Echt oppassen dus de komende dagen en ook opletten dat ik niet een van de reuen mee op sleeptouw neem per ongeluk. Maar alles ging goed en ook onderweg niemand tegen gekomen en dat is prettig.

Het had wat gevroren vannacht en er lag her en der wat witte rijp op de weg maar nergens was het echt glad hoewel ik ergens wat voorzichtiger en langzamer liep voor de zekerheid.

Maar dik tevreden over het rondje. Ademhaling ging goed en ik kon nu heel makkelijk schakelen maar het was ook zulk lekker weer! Deze keer niet de 140 aangetikt heuveltje op dus daar was ik tevreden mee. Ik liep iets langzamer dan eergisteren op dit rondje (bewust) maar veel scheelde het niet en de gemiddelde hartslag was 132 (max 138) dus dat was prachtig.

Ik had nog wel langer willen lopen maar dit voelde zo heerlijk als een ‘uitrust’ rondje, dan ik het voor nu voldoende vond. Als het me lukt en het is nog steeds mooi weer, dan probeer ik in de schemering nog een rondje te lopen.

update dat extra rondje lukte dus, en in de namiddag heb ik nog een kort rondje van 9 km gelopen

gegevens:

* 7 km
* 1 graden – zonnig
* lap: 5 km – pace 6.52 min/km – HF average 132 (max 139) – cadans 166

feb 245 km – 2015 totaal 601 km

rapa nui – 186 km
hoka bondi b (nieuw) – 314 km
hoka stinson lite – 246 km
hoka stinson trail – 40 km
hoka mafate – 199 km
minimus MT – 26 km
pure flow – 331 km
pure grit – 20 km
speedcross – 52 km