15.11.2014 – hitland – 31 km

Vandaag een rondje zonder woeffie. Hoewel de wond keurig geneest voor zover het zich nu laat aanzien en ze ook vief, kwiek en vrolijk is, is er een enorme zorg bijgekomen waar ik de hele ochtend mee in de weer ben geweest. Ze heeft ineens een grote bal bij haar linker achterpootje. Of het nu een hematoom is, is een beetje onduidelijk. Aanvankelijk leek het de dierenarts sterk, maar na overleg heb ik zelf geaspireerd en kon ik op een plek toch wat bloed optrekken. Ik hoop en bid dan maar dat het een hematoom is, en niet ineens als totale verrassing een nieuwe snelgroeiende MCT. Dat zou heel erg zijn. Alle leuke voorbereidingen voor onze avonturen staan dus even on hold want ik ben een beetje ‘lam’.

Maar goed, ruim na 12 uur hadden we alles gedaan en overlegd en was het besluit om even af te wachten hoe het zich verder ontwikkelt, omdat ze er vreemd genoeg totaal geen last van lijkt te hebben. Het zit dus niet in het gewricht.

Omdat ik al de hele ochtend klaar was voor een run en S. zo lief was om even op te passen, ben ik dus maar alsnog op pad gegaan. Even de knop om en proberen me geen zorgen te maken over alles wat er nu allemaal speelt.

Het was al de hele dag klote weer met regen dus ik vertrok met mijn jackje aan…..

klik voor groot

Maar na een kilometer had ik daar al genoeg van en liep ik weer terug naar de auto om de jas uit te doen. Daarna gauw weer verder. Ik koos ervoor om steeds een kilometer te doen, daarna twee kilometer en zo voort. Het middenstuk bouwde ik op met een zes kilometer lapje en ik sloot weer af met de tien kilometer om en om een en twee kilometer.

klik voor groot

Het ging eigenlijk heel voorspoedig en de eerste 20 km had ik gewoon droog weer. Daarna scheurde de hemel open en kreeg ik een zeer verfrissende douche. Dat gaf niet, maar het was best koud en nat. Ik zag op de IJssel veel politieboten, waarschijnlijk vanaf Gouda vanwege de intocht van Sinterklaas. Verder niets gezien trouwens. Het was onderweg alleen een beetje rekenen hoe ik zou moeten lopen voor deze afstand. De bedoeling was tweemaal met het pontje over de IJssel, maar door alle gedoe in de ochtend miste ik alle tijden van het klein pontje en toen besloot ik maar aan deze kant van de IJssel te blijven. Af en toe stuurde ik een sms naar huis om wafje haar pillen te geven. Maar zij werd duidelijk prima verzorgd.

Zonder enig probleem klokte ik af op 31 km en was tevreden. Ik had nog wel even door kunnen tuffen op mijn mooie lage hartslagje van maximaal 138.

Op naar de volgende run en vooral op naar herstel van wafje!

Gegevens:

* 31 km
* temp 9
* HF max 138

nov 153 km – 2014 totaal 2.722 km

rapa nui – 186 km
hoka bondi b – 490 km
hoka bondi b (nieuw) – 132 km
hoka stinson tarmac – 566 km
hoka stinson tarmac (nieuw) – 491 km
hoka stinson trail – 850 km
minimus MT – 303 km
pure flow – 331 km
pure grit – 20 km

One thought on “15.11.2014 – hitland – 31 km

Comments are closed.