22.04.2020 – hulshorst – 12 km

Vandaag weer tijd voor een ritje met de doggyride. Het is goed als Fleur ook meegaat in de doggyride om te leren. Misschien gaat ze ooit wel gewoon liggen zoals Ziva deed maar daar ging tenslotte ook heel wat oefening aan vooraf! Ziva loeide en huilde als een gek in het begin dus vooruit maar. Oefenen dus! Overigens is Fleur totaal stil maar ze blijft zitten en is soms onrustig en dat rijdt niet prettig ook. Ik heb niet zoveel zin om net zo lang te lopen als de vorige keer. We nemen wel dezelfde route richting het huisje maar besluiten om niet die Hierden lus helemaal te maken maar gewoon langs het stationnetje te lopen en dan weer terug. Zo gezegd zo gedaan. We hobbelen over Onder de Bos en verbazen ons over het gebrek aan tuin en terras bij de huizen aan de Weversweg. Wat een misser om dat zo te bouwen. Kavel met huis zonder tuin. Handig! Daarna lopen we verder over Onder de Bos en kijken nog eens met verbazing naar het huis dat daar voor bijna 1.5 miljoen te koop staat en vooral uit glas lijkt te bestaan. De omgeving blijft mooi en het is leuk om te kijken naar de huizen en de natuur.

klik voor groot

We lopen al snel langs landgoed Hulshorst. Het jonge frisse groen is prachtig en zeker met dit zonnige weer. Rustig hobbelen we langs de bosrand richting het stationnetje. Vanaf daar rechtdoor over een onverhard pad dat langs een bouwkavel komt waar we ooit gekeken hebben. Dat lijkt inmiddels eindelijk te zijn verkocht. Verder langs een recreatiepark waar net een grote camper indraait. Dat mag blijkbaar wel gewoon. Daar wil ik mijn giletje uitdoen omdat het inmiddels 14 graden is geworden met een zonnetje. Helaas ontdek ik dat ik helemaal geen shirtje aan heb over mijn hemd dus dan maar niet uit. Via de Vuurkuilweg lopen we daarna al snel de Oudeweg op en daarna hobbelen we langs ons huisje. We zeggen allebei op hetzelfde moment ‘mooi zeg’ als we erlangs lopen. Zeker vanaf deze kant is het wel erg mooi om te zien eigenlijk. Het zou gaaf zijn als het ingezaaide gras ook gaat ontkiemen. Straks weer even sproeien en de laatste klussen doen. Overmorgen komen er weer nieuwe mensen (nou ja, mensen die in februari ook al bij ons waren!).

klik voor groot

Daarna gaat het snel. We hobbelen via de Klarenweg weer terug naar Onder de Bos en laten aan het einde van de route Fleur lekker uit de kar. Nog even uit zodat we niet meteen weer naar buiten hoeven straks! Na ruim 12 km staan we weer voor de deur. Prima rondje zo.

klik voor groot

gegevens:

* 12,5 km
* 6 graden

april 130 km – 2020 totaal 599 km