02.03.2020 – low newton/craster – 14 km

Vandaag had Fleur S. om 6 uur al wakker gemaakt voor een rondje op het gras voor een plasje. Om 7 uur ga ik me klaarmaken om met haar te gaan hardlopen net zoals eergisteren. Ik had gekozen voor Low Newton om vanaf daar naar Dunstanburgh Castle te gaan lopen. Ik had er echt zin in, want dat was ontzettend lang geleden natuurlijk dat ik daar liep met Ziva.

Het was een stralende ochtend met een mooie blauwe lucht en een zonnetje erbij. Ik moest wel de autoruiten krabben maar het was niet koud want de wind was eindelijk gaan liggen. Fleur had haar nieuwe gele tuigje om. Het stond haar wel stoer eigenlijk en ze zat zoet in de auto te wachten terwijl ik de autoruiten aan het krabben was. Niet veel later waren we op weg.

klik voor groot

Het was inmiddels wel al 7:45 in de ochtend en even na 8 uur parkeer ik de auto in Low Newton en wandel vanaf daar naar beneden richting de zee.

klik voor groot

Het is echt een prachtige ochtend vandaag. Jammer genoeg schijnt de zon in ons gezicht bij de start zodat ik het kasteel niet goed zou kunnen fotograferen op de heenweg. Ik moet dus echt aan de andere kant uitkomen vandaag als ik wat foto’s wil maken. Ik loop door de duinen en geniet van Fleur die alles prachtig vindt en ik zie in gedachten Ziva voor me uit lopen. Maar Fleur doet het ook echt uitstekend. Ik ben eigenlijk heel erg verrast hoe goed ze bij me blijft. Ik loop even verkeerd bij het kleine stroompje maar loop stukje terug en steek de balk over om vervolgens weer op het strand uit te komen.

klik voor groot


Het zand is behoorlijk zacht maar in het begin stuk is er wel goed te lopen. Ik zie een rare vis op het strand en kijk even wat het is en maak een foto. Ik denk dat het een soort rog is. Straks maar eens uitzoeken. Hij ligt op zijn rug.

klik voor groot

Daarna loop ik verder richting het castle. Er zijn ook andere honden op het strand maar Fleur gedraagt zich echt goed en blijft goed bij me. Ik hobbel over het strand en kijk naar de huisjes die aan de duinrand liggen. Wat zijn de duinen veranderd door het hoge water! Ik loop verder en kom uiteindelijk bij een stukje waar ik niet meer het water over kan en waar ik even door de duinen langs de golfbaan moet lopen. Daarna is het strand ontzettend zacht maar we hobbelen rustig voort en uiteindelijk komen we bij de rotspartij waar ik omhoog moet klauteren richting het kasteel.

klik voor groot


Ook hier loopt Fleur nog los en dat gaat goed. Ik roep haar ergens terug als ze toch iets te dicht bij de klif komt. Ze hobbelt daarna weer braaf mee over de keitjes richting het kasteel.

klik voor groot

Ik wandel het stukje rond het kasteel. De keien zijn glad en glibberig en ik heb geen zin om mijn poten te breken. Het is niet zo modderig als het ooit geweest is toen ik in 2011 en 2012 daar liep. Ik doe dus rustig aan en kom uiteindelijk aan de andere kant van het kasteel uit.

klik voor groot

Ik heb Fleur al aan de riem gedaan omdat ik niet zeker weet of er misschien schapen loslopen aan de andere kant van het kasteel en aangezien dit de eerste ontmoeting zal zijn voor Fleur met schapen heb ik geen zin in gedoe. Zze gedraagt zich netjes en als we aan de andere kant uit komen ga ik de drone pakken. Met dit mooie weer is het leuk om een foto te maken en een stukje video te proberen.

klik voor groot

Fleur blijft zoet wachten en kijkt ondertussen naar die witte beesten met dat lekkere jasje aan. Ze vraagt zich af of die witte dingen haar eten zijn maar ze doet niks en kijkt alleen maar en wacht netjes terwijl ik de drone uit de etui haal. Ik heb hier al eens eerder gevlogen maar toen liep ik vanaf Craster met de drone in de rugzak hierheen, vloog wat en liep weer terug naar de auto om vervolgens op pad te gaan voor de run. Nu gaat dat dus allemaal veel makkelijker maar ik heb de controller niet bij me. Dat zou op zich wel kunnen volgens mij. Misschien voor de volgende keer. Maar ik denk wel dat het in de rugzak erbij past. Ik heb nu ook een extra accu bij me. Maar het is nog steeds niks, want je moet wel oefenen eigenlijk om te zien wat er nu wel of niet leuk is. Maar de foto’s zijn geweldig, dat is echt al de moeite waard van het meesjouwen en ermee rommelen onderweg.

klik voor groot

Ik maak een paar foto’s, geniet van het moment en hobbel daarna tussen de schaapjes door richting Craster. Natuurlijk kijk ik nog een paar keer om en maak wat foto’s. Kasteel en hond…. Net zoals ik altijd met Ziva deed. Ik heb het wel onwijs koud gekregen dus het is ook echt tijd om weer op pad te gaan. Fleur heeft het ook koud gekregen. Arm bloot ding. Ziva had een veel dikker jasje aan natuurlijk.

klik voor groot


Ik heb Fleur netjes aan de riem en dat is maar goed ook want de herderin rijdt met haar honden over het weiland om de schapen te controleren. Niet veel later ben ik bij het hekje van Craster. Ik loop nog een klein stukje door en ga Fleur even water geven en zit 5 minuten op een bankje in het zonnetje te genieten.

klik voor groot


Het is nog steeds Prachtig weer ik praat even met een meneer die vraagt of ik nog naar het kasteel ga en ik vertel hem dat we gestart zijn in Low Newton en nu weer op de terugweg gaan. Hij vindt het duidelijk maar ver. Inmiddels staat er 7 kilometer op de teller dus heen en weer is het blijkbaar 14 km. We gaan weer op weg en lopen terug richting het kasteel. Ik besluit de drone nog een keer uit de tas te pakken om een foto te maken terwijl we naar het kasteel teruglopen. Dat vind ik nou echt leuk. Die video komt nog wel en foto’s kan je altijd gebruiken.

klik voor groot

Bij het kasteel neem ik de weg onderlangs en dat is behoorlijk modderig maar we komen veilig weer aan de andere kant van het kasteel en lopen terug richting de golfbaan. Daar heeft Fleur nog even problemen met een grote Duitse herder maar er gebeurt uiteindelijk gelukkig niks. Op de golfbaan maak ik nog een foto bij één van de holes. Dat deed ik destijds met Ziva ook maar grappig genoeg stond er zover ik me herinner toen een rode vlag op het veld en vandaag een witte. Fleur speelt volmaakt fotomodel.

klik voor groot


We hobbelen verder over de golfbaan en ik ben benieuwd of Fleur nog stoute dingen gaat doen. Eenmaal wil ze achter een vogeltje aan maar zelfs op dat moment komt ze nog braaf terug ook als ik haar roep. Ik haalde drone nog een keer tevoorschijn voor een foto terwijl we over de golfbaan lopen. Aan het einde van de golfbaan lopen we terug via de duinen.

klik voor groot

Even nog een klein klimmetje waar Fleur mooi op de uitkijk blijft staan zodat ik een foto kan maken. Het is nog steeds mooi weer.

klik voor groot

Toevallig las ik een postje over dezelfde route een paar jaar geleden waarbij ik uiteindelijk dit stukje in de sneeuw liep. Ik had daar blijkbaar alle seizoenen gehad onderweg maar vandaag geen sprake van slecht weer alleen maar blauwe lucht en zon en gelukkig weinig wind. Gisteren stond er nog een keiharde wind! Overigens heb ik toen natuurlijk wel nog een rondje over de weg gelopen wat best wel goed ging.

Ik moet Fleur even aanlijnen als ik langs en meneer loop die vlak naast het pad een balletje wil wegslaan. Dat lijkt me beter want waarschijnlijk vindt Fleur zo’n balletje wel heel interessant om eens lekker achteraan te gaan rennen. Ik lees in en oud postje dat Ziva ook wel eens over de golfbaan achter een golfballetje aan had gerend. Ik vind dat wel grappig: onze brave oude Ziva deed dus ook allemaal stoute dingen. We hobbelen inmiddels door de duinen tussen de huisjes door en komen uiteindelijk uit bij de vogel plas. Daar is behoorlijk gesnoeid want ik kan het watertje en de vogelhut nu goed zien liggen.

klik voor groot

Ik hobbel er langs en loop weer het dorpje in. Omdat het me leuk lijkt om nog een foto te maken op het strand loop ik nog even terug naar het zand en haal de drone weer uit de tas.

klik voor groot


Als ik uitgespeeld ben, lijkt Fleurtje ook wel moe. Terug naar de auto dan maar!
Ik stuur een WhatsApp naar S. om te zeggen dat we nu richting de auto gaan, Blijkbaar waren de beacons even weggevallen en wist hij niet meer waar ik eigenlijk was. Ik loop rustig terug over de weg en klauter naar boven naar de parkeerplaats. Daar ga ik nog even een selfie maken terwijl Fleur moe in de auto ligt. Ze heeft het hartstikke goed gedaan. Er staat 14 km op de teller. Op naar de volgende ronde.

klik voor groot


gegevens:

* 14 km
* 6 graden

maart 25 km – 2020 totaal 287 km