21.05.2019 – hulshorst – 12 km

Vanmorgen ga ik eerst met Fleur op stap. Deze keer pakt de garmin het signaal redelijk snel op dus dat is al niet slecht. Tijdens het wandelen oefen ik flink met haar en dat gaat goed. Komen op fluit en mondfluit, blijven wachten en even een balans oefening op de houtstapels

klik voor groot

Na bijna 3 km staan we weer voor de deur. Althans ik gok erop dat het 3 km was want garmin geeft 2.5 km aan maar toen waren we al even op weg. Ik probeer haar eten te geven maar dat wil ze (weer) niet. Straks verder dan maar. Ik haal woefje op voor een run met haar. Eerst geven we even de visjes te eten en als ik dat gedaan heb, vertrekken we snel voor ons runnetje. Het is aardig weer, niet te warm en droog. Wel een hoge luchtvochtigheid volgens mij. Eerst even een rondje aan de overkant voor een plasje en daarna naar de overkant van de snelweg. Volgens mij heeft ze er wel zin in. Ze is duidelijk te dik nu dus voer terug en lekker lopen dan maar. Misschien krijgen we ook wel weer wat spieren terug. Eergisteren liep ik ook met haar dus we gaan het allemaal gewoon wat opvoeren. Ook goed voor mij!

klik voor groot

We lopen eerst het gewone rondje door het bos. Best saai eigenlijk inmiddels maar omdat ik tegenwoordig ook op dit rondje tot 32 tel (nou ja, 2×16 bedoel ik eigenlijk), vliegt de afstand voorbij en hou ik ook een hogere cadans dan normaal zo offroad. Als ik weer bij de start bij de parkeerplaats ben, kies ik voor een andere route naar de zandverstuiving. Ik maak een kiekje van woef en mij en besluit gewoon lekker door het zand te gaan banjeren.

klik voor groot



We lopen een stukje door het rulle zand. Goed voor de oefening en het is best zwaar maar wel prachtig. Dit is eeuwen geleden dat ik hier liep en ik besluit meteen een volgende keer een dwaalrondje te gaan doen met een van de honden maar dan wel met rugzak zodat ik water voor ze bij me heb (en voor mezelf). Als ik bij de tweede open vlakte kom keer ik om en loop via het mountainbike paadje langs het hek weer terug naar de parkeerplaats. Daar spreek ik nog iemand van Liander aan om te vragen of zij iets kapot geschoten kunnen hebben onder de weg voor het hek omdat het daar zo stinkt. Ze zullen er wel niets mee doen maar ik heb het geprobeerd! Daarna hobbelen we rustig terug naar huis. Na 12 km sta ik uiteindelijk weer voor de deur.

gegevens:

* 12 km
* 10 graden

mei 142 km – 2019 totaal 734 km