17.07.2018 – hulshorst – 17,5 km

Gisteren was de kapster hier om een proef kapsel te maken voor de 23e. Langzaam komt de datum nu toch wel dichterbij ineens. Volgende week gaan we ook met de fiets op stap na de ceremonie en het foto’s maken. Ik ben benieuwd. Het is nog steeds akelig warm en we weten nog niet precies wat we nou gaan doen eigenlijk. Afwachten maar. Vandaag is het in ieder geval veel te warm om te lopen met woefje en vertrek ik dus voor een rondje in mijn uppie. Ik kies vandaag eens voor de lange route via het fietspad langs de heide en terug via de Klarenweg en het oude stationnetje. Dat is iets van 15 km denk ik (nee dus). Eerst maar eens langs de zandverstuiving en aan het eind van het fietspad rechtsaf. De eerste 3.5 km zit er dan alweer op.

klik voor groot

Daarna loop ik langs de Stakenbergweg. Ik zie schaapjes achter een afrastering staan. Dat zag ik geloof ik nog niet eerder. Ik ga even kijken maar mopper meteen op het enorm zachte droge zand daar. Ik ben blij als ikw eer op het fietspad verder kan lopen.

klik voor groot


Het is al knetter warm maar ik loop rustig voort. Het gaat op zich wel goed maar het is toch best ver geloof ik. Want als ik weer rechtsaf sla, zie ik hoe ver het nog naar Hulshorst is. Niks aan te doen, ik zal toch verder moeten. Halverwege de heide zie ik ineens een grote kudde staan. Dat zal niet meevallen met deze warmte en ik ben benieuwd of er nog iets te eten is. Ik vraag of ik dichterbij mag komen en dat mag. Het blijkt een kudde van de Sallandse heuvelrug te zijn. Wat die hier nu doet weet ik niet, maar het is leuk om even met de herderin te praten en naar de honden te kijken. Eentje lijkt wel een Sealight hondje qua kleuren.

klik voor groot

Ik blijf nog even kijken en loop daarna terug naar het fietspad en ga weer verder op pad. Het is nog wel een stukje en inmiddels is het ook weer warmer geworden natuurlijk. Aan het einde van het pad loop ik langs de leuvenumse Beek. Leeg! er is geen druppel water meer te bekennen. Zielig ijsvogeltje en arme visjes. Deze droogte is toch wel heel erg extreem zo te zien. Ik loop snel verder, steek de snelweg over e loop weer langs het oude stationnetje en de locomotief. Verderop sla ik weer linksaf richting landgoed Hulshorst en loop daar ook langs leegstaande beken.

klik voor groot


Ik hobbel rustig voort en besef dat ik er nog steeds niet ben…. Eerst nog even parallel aan de klarenweg lopen in de hoop op wat schaduw (nee) en daarna langs het stalletje met de zelfgemaakte spulletjes. Dat ziet er toch wel heel leuk uit. De vorige keer dat ik hier langs liep, raakte ik aan de praat met wandelaars en maakte ik geen foto meer. Verderop kijk ik even bij de plantjes die verkocht worden bij een kwekerijtje. Dat ziet er toch erg mooi uit zo met die bloeiende borders.

klik voor groot


Eindelijk ben ik dan thuis. Het lopen ging wel aardig maar het was erg warm en iets verder dan gepland. Echt snel was ik ook niet op deze 15 km loop ronde maar de tijd bij de schapen werd ook meegeteld dus misschien valt het nog wel mee eigenlijk. Doet er ook niet zoveel toe, eindelijk weer een langer stukje gelopen in ieder geval.

Thuis haal ik woefje nog even op voor een wandelrondje. Dat vindt ze dan wel weer leuk gelukkig.

klik voor groot

gegevens:

* 17,5 km
* 20 graden

juli 66 km – 2018 totaal 1.210 km

hoka tracer – 143 km
hoka clayton – 229 km
hoka clifton 3 – 667 km
hoka bondi 4 – 692 km
hoka infinite – 461 km
hoka mafate speed – 527 km
hoka vanquish – 97 km (?)