29.05.2018 – john muir link – 13,5 km

Eergisteren liep ik de HM in Edinburgh. Dat ging op zich redelijk maar ik heb enorme spierpijn in mijn bovenbenen. Nooit gehad volgens mij en al helemaal niet zo erg als nu. Ik kan de trap niet eens normaal af. Irritant. Gisteren was het prachtig weer en wilden we een stukje gaan fietsen maar toen we ontdekten dat er een onderdeeltje ontbrak aan de doggyride, hebben we dat dus niet gedaan. Jammer maar helaas. Vandaag is het enorm mistig als ik de gordijnen opentrek. Prima loopweer en niet te warm voor woefje. We gaan dus gauw op pad. Ik kies voor het pad naar het lighthouse omdat dat lekker loopt (normaal) en omdat ik daar kan bekijken hoe het gaat en hoe ver we komen. Misschien wel gewoon tot het powerstation!

Het gaat meteen al slecht. Mijn bovenbenen doen pijn en ik loop vreemd. Maar ik zet door. In principe mag en kan je gewoon met spierpijn lopen en is het ook helemaal niet slecht. Woefje heeft nergens last van en hobbelt lekker voor me uit door de geurende Gaspeldoorn die ik ook zo graag in de tuin wil hebben. Het is vrolijk en het ruikt heerlijk. Verderop bij de vuurtoren zie ik echt weinig. De wereld is vandaag een beetje klein.

Klik voor groot


Woef en ik hobbelen rustig voort. Ik heb geen haast en het gaat niet zo makkelijk allemaal. Ik hoef geen foto’s te maken want er is toch niets te zien met die mist. Alles is vochtig maar het loopt op zich niet verkeerd. Ik trok wel mijn lange tight aan maar dat was ook vanwege mijn pijnlijke benen eigenlijk wel lekkerder. Het lopen over de stenen op het pad gaat moeizaam. Was dit altijd al zo’n rottig pad?

Ik hobbel langs de zee en ga door het hekje richting het powerstation. Ik zie niks van het powerstation maar ik weer dat verderop het gigantische bouwwerk staat. Op het gras zie ik wel 4 dode vogels liggen. Hoe kan dat nou? Gauw verder dan maar.

Klik voor groot

Na het weiland loop ik weer langs de zee waar ik niks van zie en langs de lime kilns. Ik besluit wafje water te geven op 5 km. Daarvoor nam ik voor het eerst in mijn Salomon Agile 500 het nieuwe Ruffwear bakje mee. Piepklein en licht maar als bak een prima formaat. Ik ben benieuwd….. Woefje kijkt geinteresseerd wat ik daar eigenlijk heb….. van klein pakje wordt het… een heus drinkbakje en ze drinkt gulzig haar water op. Dat lijkt dus een prima koop. Hadden ze wel wat eerder mogen ontwerpen want de andere opvouwbare bak die ik heb is een beetje groot in mijn belt tijdens het lopen.

Klik voor groot


Na het drink intermezzo gaan we weer verder. We lopen langs het powerstation langs het uitstromende water en de rare blokken. Het ziet er met dit weer allemaal grauw en ellendig uit maar het loopt prima.

klik voor groot


Ik ben blij dat wafje niet meer loops is want dat was best lastig geweest hier. Vorig jaar moesten we ook erg opletten. Maar nu gaat alles goed. Er is overigens niemand hier dus dat is lekker rustig. Aan het einde van het pad loop ik door de duinen naar het strand. Wafje wil altijd even badderen en ook vandaag maakt ze geen uitzondering. Jammer genoeg is het eb en moeten we een heel stuk over het strand banjeren voor een beetje water. Maar als we er eindelijk zijn, vindt ze het meteen heerlijk.

klik voor groot

Na het badderen keren we weer om. Deze keer loop ik boven langs bij het powerstation maar ook daar is niks te zien. Ik denk trouwens wel dat er nog een pad over het gras loopt. Misschien volgende keer eens proberen maar ik snap niet hoe je daar komt eigenlijk. We hobbelen weer naar het einde van het pad en ik loop de trappen weer op. Trap op gaat een stuk beter dan trap af op de heenweg.

Bij de Lime Kilns wandel ik langzaam naar beneden. Naar beneden joggen gaat echt niet met die gekke benen. Jammer maar helaas want het gaat wel erg langzaam allemaal. Ik ga via het gras waar soms schapen grazen weer terug en loop niet meer langs de zee. De vuurtoren is niet te zien. Gek dat je dan niet kunt inschatten hoe ver alles eigenlijk is.

Na 13,5 km staan we weer bij de auto. Ver genoeg voor vandaag!

gegevens:

* 13,5 km
* 11 graden

mei 187 km – 2018 totaal 977 km

hoka tracer – 143 km
hoka clayton – 229 km
hoka clifton 3 – 667 km
hoka bondi 4 – 692 km
hoka infinite – 338 km
hoka mafate speed – 451 km
hoka vanquish – 65 km (?)