04.11.2016 – möhnesee – 15 km

Vandaag vertrekken we naar het Sauerland voor een aantal dagen lekker buiten zijn. We hebben plannen om te lopen, te tennissen, veel te slapen en te wandelen. Aanvankelijk hadden we weinig zin en wilden we het uitstellen of dichterbij huis blijven maar vanmorgen hebben we toch alles snel ingepakt en gaan we op weg. Ik had al een eerste route gemaakt rond de Mohnesee waar ik in 2011 ook ben geweest met woef tijdens een verblijf in Werl. Dat was destijds prachtig en ik wil het graag aan S. laten zien. Ik vind het eigenlijk wel bijzonder dat ik hier 5 jaar geleden ook was met wafje. Wat is er veel gebeurd in die 5 jaar al! Na ruim 3 uur rijden komen we op de parkeerplaats aan. Een andere plek dan ik eigenlijk had bedoeld omdat we verkeerd reden, maar eigenlijk beter omdat er ook toiletten zijn waar we ons na de run kunnen omkleden! Parkeren kost 2 euro voor 3 uur dus niet al te duur en het is lekker rustig. Tot 18.15 kunnen we daar staan en dan hopen we toch wel terug te zijn omdat het dan ook al donker is. Eerst nog even naar de Sperrmauer kijken waar we vlakbij zijn en zullen beginnen met de run.

klik voor groot


Vol goede zin gaan we op pad. We lopen nu eerst over de Sperrmauer omdat het op de terugweg donker zal zijn. Het uitzicht is mooi ondanks dat het geen zonnige dag is en er zijn nog volop herfstkleuren te zien. Het is droog en er staat geen wind dus dat is fijn lopen. Aan het begin van de Sperrmauer zitten slotjes op een hek. Grappig om te zien.

klik voor groot



Daarna gaan we over het pad verder richting het bos. De Teasi zit op de Fuji en dat is wel makkelijk zo onderweg want we kunnen precies zien waar we heen moeten. Ook al is de route redelijk recht toe rechtaan, navigatie onderweg is erg prettig. Op sommige stukken kan je de Sperrmauer nog zien liggen en dat is prachtig.

klik voor groot


Het water staat ontzettend laag, veel lager dan de vorige keer toen het bekken helemaal gevuld was. De weg loopt en fietst makkelijk omdat het een gewoon pad is en geen off road gebeuren zoals ik in 2011 koos. We zijn blij dat we deze route nu doen want het is weer eens iets anders dan alleen maar bos. We wijken even af richting een offroad pad waar we beter uitzicht hebben op de Sperrmauer maar dat blijkt een heel raar hobbelig pad te zijn dus na de foto’s keren we om en nemen de gewone weg weer verder. Dat is prachtig en we genieten van de kleurtjes van de bomen. Veel meer kleur dan vorig jaar! Even verderop hebben we weer een mooi uitzicht op het meer. Natuurlijk weer een kiekje.

klik voor groot



We lopen verder en zijn verrast dat er zo weinig mensen lopen. Een verdwaalde fietser en dat is het eigenlijk. S. doet het ook goed op de fiets en het is niet moeilijk qua ondergrond of stijgingspercentage. Heerlijk fietsen zo! Ik heb inmiddels al lang mijn jasje uit en loop dus alleen in mijn shirtje.

klik voor groot


We lopen verder en steken het water over langs de weg. Dat loopt overigens prima omdat het pad afgescheiden is van de autoweg. Het is maar een klein stukje en al snel slaan we linksaf het bos in. Het mooie van deze route is het uitzicht over het water.

klik voor groot

Je loopt door bos maar wel met uitzicht. Inmiddels is het al een beetje schemerig aan het worden en er worden dus niet veel foto’s meer gemaakt. Hier is het overigens wel drukker dan aan de andere kant.

klik voor groot

We lopen door en komen uiteindelijk weer bij een overgang over het water. Vanaf nu alleen nog maar langs de weg maar eigenlijk loopt het prima. Ik twijfel of ik het lampje al aan moet doen op de fiets want het gaat wel erg hard met de invallende duisternis maar we lopen gewoon even een beetje door zodat het een beetje opschiet allemaal. Gelukkig loopt de weg naar beneden en dat loopt een stuk lekkerder dan de heenweg. Na 15 km staan we weer bij de Sperrmauer. Het is nog bijna golden hour met een blauwe lucht dus we maken gauw nog wat foto’s.

klik voor groot

Het is toch wel leuk dat we nu de Sperrmauer zo aangelicht hebben gezien tijdens onze run. Qua weer hebben we echt enorm geboft. Het is al november en lopen is mogelijk met alleen een shirtje aan!

Ik ga me gauw omkleden in de toiletten en daarna moet S. even telefoneren. Door het afdrogen en verzorgen van woef, het omkleden en een hapje eten is het inmiddels net na 18 uur en zien we dat de toiletten worden afgesloten. Net op tijd omgekleed dus want droog en warm nog anderhalf uur in de auto zitten is wel zo prettig!

We gaan op pad voor het laatste deel richting ons hotel. Over anderhalf uur zullen we daar aankomen. Best een eind rijden nog maar deze run hebben we maar vast gedaan!

gegevens:

* 15 km
* 8 graden

november 47 km – 2016 totaal 3.452 km

tracer – 70 km
rapa nui – 635 km
hoka clifton 2 – 353 km
hoka bondi 4 – 263 km
hoka stinson lite 3 – 32 km
hoka mafate speed – 191 km
pure flow – 454 km

One thought on “04.11.2016 – möhnesee – 15 km

Comments are closed.