19.10.2016 – hitland – 12 km

Vanmorgen regent het zo ontzettend hard dat ik maar even wacht met mijn rondje. Het is donker, het waait en het giet. Misschien komt er wel niets van en ik ga aan de slag met andere klussen. Maar in de middag knapt het enorm op en schijnt het zonnetje zelfs. Ik ga dus gauw op pad en neem wafje toch ook maar weer mee. Ze moet toch uit en vindt het nog steeds leuk. Voor het eerst neem ik de flipbelt mee in plaats van de rugzak. Ik prop mijn telefoon erin, het drinkbakje van waf en een klein glad flesje met water voor woef.

Als ik vertrek wordt het echter toch grijs en omdat ik mijn Nike gilet verruil voor mijn Falke primaloft gilet, doe ik uiteindelijk de telefoon en de sleutel gewoon in mijn zak van het gilet. Maar het past prima in de flipbelt en het zit prima. Toch denk ik dat een kruising tussen de spibelt en de flipbelt nog steeds de betse oplossing zou zijn maar dit werkt prima en er kan lekker veel in. Review volgt later als ik er langere stukken mee gelopen heb.

Ik vertrek weer naar Hitland en gebruik de weg ernaartoe als warming up. Ik zie mijn vriendin uit Singapore voor het raam staan en ik zwaai maar ik geloof niet dat ze mij ziet. Sinds gisteren weet ik nu waar ze logeert.

Ik start de run na de warming up en ik merk al meteen dat het allemaal goed voelt. Hartslag blijft mooi laag en loopt niet op dus ik besluit om 2.000 continu te lopen maar verleng dat naar 2.500 meter.

klik voor groot

Daarna even wandelpauze en daarna weer een continu ronde. Na zondag lijkt het me prima om het zo weer rustig op te bouwen. Ik houd de hartslag op maximaal 125 en dat gaat makkelijk. Ik loop weer 2.500 meter en ook dat gaat prima zonder enige drift. Wafje doet het ook prima maar wil geen water na 8 km. Daar sta ik dan braaf met mijn bakje water. Nou ja, dan maar niet en we gaan weer verder. Omdat er gebaggerd wordt, staan er 6 ooievaars in het veld en twee zilverreigers. Helaas heb ik alleen de telefoon bij me maar ik maak toch een kiekje.

klik voor groot

Ik loop weer terug naar de andere kant want ik moet weer helemaal naar huis deze keer en het laatste rondje wordt dus ook 3.000 continu. Goed dat ik niet nog naar de kalfjes ben gegaan want dat was teveel geweest. Niet voor mij maar wafje moet eten en ik wil niet dat ze gaat kotsen door een lege maag. Genoeg voor nu en het voelt allemaal prima. Wat bijzonder toch dat je op deze manier zo ontzettend makkelijk kunt lopen en er nog energie van krijgt ook!

Als ik bijna thuis ben, zie ik de eerste paddenstoelen!

klik voor groot

Op naar de volgende run maar weer!

gegevens:

* 12 km
* 13 graden
* 2.500 – 2.500 – 3.000
* max HS 125

oktober 182 km – 2016 totaal 3.286 km

tracer – 56 km
rapa nui – 635 km
hoka clifton 2 – 233 km
hoka bondi 4 – 263 km
hoka stinson lite 3 – 32 km
hoka mafate speed – 181 km
pure flow – 454 km

One thought on “19.10.2016 – hitland – 12 km

Comments are closed.