30.08.2016 – hitland – 17 km

ronde 1: 6 km

Vandaag heb ik niet veel tijd in de ochtend en ik twijfel enorm of ik zal gaan lopen. Maar ik besluit toch op pad te gaan voor een heel kort rondje. Dan heb ik dat in ieder geval vast gedaan. Ik neem wafje niet mee. Het is zonnig en bovendien lijkt het er toch op dat ze loops is, dus ik laat haar lekker binnen. Ik hoop dat ik vanavond nog kan gaan lopen met S. en de doggyride, dat is allemaal ook wat makkelijker met en voor woefje.

Gauw op pad dus en ik start de warming up. Daarna besluit ik een kort en snel 4000-tje te lopen tegen de dijk op, over de dijk en weer terug. Dat liep ik al eerder en dat is een fijn rondje voor een tempotraining. Zo gezegd zo gedaan. Het lopen gaat verrassend goed eigenlijk en aangezien we al tijden van plan zijn om 1000-tjes op 6 min/km te lopen, probeer ik maar eens op dat tempo te blijven. Het eerste stukje gaat langzamer want ik loop onder de bomen waardoor de Garmin stoort en ik moet tegen de dijk op. Maar het gaat eigenlijk wel heel goed want op de dijk loop ik makkelijk sneller dan die 6 min/km. Merkwaardig eigenlijk. Ik loop lekker door en zie dat ik de 3.000 op 18.12 heb gelopen. Dat is op zich helemaal niet verkeerd. Ik probeer erg op ademhaling en cadans te letten en dat betaalt zich uit want mijn cadans ligt gemiddeld op 172 (max 174) en dat is prachtig. Ik ben dus niet gaan overstrekken deze keer op de tempoloop. Ik klok de 4.000 mtr uiteindelijk af binnen de 24 minuten en liep 5.59 min/km. Dat is helemaal niet zo snel maar het ging gewoon makkelijk en het was een onverwachte training zo.

Na 6 km sta ik weer bij de auto en ga ik gauw naar huis. Op naar het tweede rondje dan maar.

gegevens:

* 6 km
* 19 graden zonnig
* lap: 4.000 mtr – pace 5.59 min/km – cadans 172 (174) – continu

augustus 253 km – 2016 totaal 2.766 km

rapa nui – 412 km
hoka bondi b – 355 km
hoka clifton 2 – 164 km
hoka bondi 4 – 263 km
hoka stinson lite 2 – 596 km
hoka stinson trail – 655 km
hoka mafate speed – 110 km
minimus MT – 51 km
pure flow – 439 km
pure grit – 35 km
gel-lyte 33 – 25 km

ronde 2: 11 km

Vanmorgen liep ik al een kort temporondje en vanavond gaan we nog even met woef op stap. Het is al erg laat dus we lopen zeker een stuk in het donker maar dat is niet erg. De temperatuur is goed en wordt steeds beter. S. heeft inmiddels het doek van de doggyride vervangen. Een mooie nieuwe kar dus weer en zelfs met lang vlaggetje!

klik voor groot

We gaan gauw op pad voor ons rondje en hebben aanvankelijk even last met twee geinteresseerde reuen. We doen wafje snel even in de kar en gaan op pad. Als de man uit het zicht is, laten we woef weer los en lopen we naar het Leefgoed. Ineens horen we gesnuif achter ons. De reuen weer! Die zijn dus van enorme afstand toch weer naar ons toegerend en ik prop woef snel weer in de kar. De man heeft de honden wel goed onder controle want ze rennen het hele stuk weer weg en verder hebben we geen last meer van ze. We besluiten wel over de dijk te gaan vanwege de reutjes en dan in het andere gebied woefje weer los te laten. Dat stuk is ook heel overzichtelijk dus dat is veiliger en makkelijker.

klik voor groot

We lopen de lange arm weer naar beneden vanaf de dijk en laten woef weer uit de kar. Dat gaat verder prima en de rest van de run loopt ze lekker mee. Fit en vrolijk. Zo laat op de avond vindt ze duidelijk helemaal prima. Als we richting de koetjes lopen, staan alle dieren vlakbij. Helaas is het al aan het schemeren maar het is wel erg leuk om te zien.

Zo hobbelen we rustig voort. Gezien de training van vanmorgen loop ik nu rustige 1000-tjes op lage hartslag. Voor het eerst heb ik de Mio weer om en kijk ik eens wat ik ervan bak. Prima, want ik kom nergens boven de 130 uit en dat past dus ook bij dit tempo. Het loopt fijn en later zal ik zien dat dat ook komt door de hoge cadans. Zelfs nu op deze trage laps, heb ik een cadans van 174. Geen traag gebonk dus maar snellere passen met kleinere paslengte. Vanmorgen liep ik dus op precies dezelfde cadans maar met grotere staplengte en dus een hoger tempo. Blijft grappig allemaal maar het gaat inmiddels vanzelf en het is leuk om het later terug te zien.

Na ruim 11 km staan we weer (in het donker) bij de auto. Toch fijn gelopen vandaag. Dat twee keer per dag lopen deed ik vorig jaar in augustus veel vaker en is echt fijn om te doen. Komende twee weken maar weer oppakken en proberen te combineren met het fietsen.

gegevens:

* 11 km
* 21 graden

augustus 264 km – 2016 totaal 2.777 km

rapa nui – 417 km
hoka bondi b – 355 km
hoka clifton 2 – 164 km
hoka bondi 4 – 263 km
hoka stinson lite 2 – 596 km
hoka stinson trail – 655 km
hoka mafate speed – 110 km
minimus MT – 51 km
pure flow – 439 km
pure grit – 35 km
gel-lyte 33 – 25 km

One thought on “30.08.2016 – hitland – 17 km

Comments are closed.