17.07.2016 – hitland – 15 km

Gisteren heb ik niet gelopen omdat we met de kano op pad zijn geweest. We hebben een prachtige route van 13 km gevaren en onderweg lekker geluierd in een weiland. Veel vogels gezien onderweg en volop genoten dus! Vanmorgen vertrekken we dus weer voor een loop rondje. Ik denk dat het wel eens tijd wordt voor wat continu lopen en ik ga vol goede moed van start. Het miezert een beetje maar dat houdt snel op en laat een naar, klam weertje achter dat niet zo lekker loopt. Gelukkig is het flink bewolkt en laat de zon zich nog niet zien. Anders is het vast helemaal niet te harden. Ik ga maar gauw met de warming up beginnen.

klik voor groot


S. fietst weer mee maar zonder kar. Woef kan dit wel en zeker zolang het nog bewolkt is. Het lopen gaat goed alleen geeft Garmin weer hele rare waardes aan onder de bomen richting het leefgoed. Ik klok de eerste kilometer dus weg als ik weer uit de bomen kom en loop gewoon verder zodat ik 5 kilometer achter elkaar loop. Die getallen zien er al een stuk beter uit qua pace. Mijn hartslag blijft netjes onder de 130 maar op 2 punten tik ik net even de 133 aan. Gemiddeld loop ik 128 met een max dus van 133 dus dat is netjes.

klik voor groot

Als we langs de kalfjes komen, zien we gelukkig weer beide jonge dingen in de wei staan. Eentje staat zelfs heel duidelijk boven het gras uit!

klik voor groot

Nadat ik de 5 km ronde gelopen heb, krijgt wafje ook weer wat water. Dat wil ze wel want inmiddels schijnt het zonnetje helaas….

Klik voor groot

Als we weer aan de tweede ronde van 5 km beginnen, schijnt het zonnetje volop. Dat is jammer want het is erg warm ineens en ik moet nu een stapje terug om de hartslag laag te houden. Dat loopt niet erg prettig en ik merk dat ook mijn cadans naar beneden gaat. Gelukkig blijft de hartslag wel mooi in de zone want het is helemaal vervelend als je tempo verlaagt maar de hartslag vervolgens niet wil zakken door de warmte of iets dergelijks. Maar dat valt mee en dit rondje klok ik uiteindelijk af met een gemiddelde hartslag van 128 (max 133). Dat is dus ook weer netjes. Tempo lag helaas dus wel lager dan op ronde 1.

De laatste kilometer terug naar de start doe ik in RWR waarbij ik tempo maak op de run segmentjes. In no time zijn we dus weer bij het begin van onze run. Dat ging een stuk sneller. Daar had ik nou gewoon even zin in. Grappig genoeg zie ik dat op die stukjes bij het tempo van 5.15 min/km een hartslag hoorde van 144. Natuurlijk is dat maar heel kort tempo maken, maar toch….

Als we bij het einde van de route zijn, zie ik dat de jonge koetjes daar zo mooi bijna allemaal op een rijtje staan en dat er twee meerkoetjes op een balk balanceren. Even snel een kiekje.

klik voor groot

S. wacht ondertussen geduldig op het bruggetje. Normaal maakt hij de foto’s maar nu liep ik even terug voor de beestenplaatjes. Waf wacht ook en heeft het warm gekregen van dit runnetje.

klik voor groot

Na 15 km staan we weer bij de auto. Nuttige training en het ging allemaal wel goed eigenlijk. Op naar de volgende ronde. Het wordt een warme week dus ik ben benieuwd.

gegevens:

* 15 km
* 21 graden
* 2x 5.000 mtr continu
* HS max 133 (gemiddeld 128) – cadans max 170

juli 186 km – 2016 totaal 2.352 km

rapa nui – 216 km
hoka bondi b – 338 km
hoka clifton 2 – 123 km
hoka bondi 4 – 248 km
hoka stinson lite 2 – 569 km
hoka stinson trail – 616 km
hoka mafate speed – 37 km
minimus MT – 51 km
pure flow – 439 km
pure grit – 35 km
gel-lyte 33 – 25 km