12.06.2016 – hitland – 13 km

Vanmorgen zijn we weer aangekomen in Nederland. Dat is altijd weer even afzien en zeker qua lucht en omgeving. Maar gelukkig went het lichaam ook weer snel aan deze rotzooi en ik heb nog steeds het gevoel dat ik erg bof met de omgeving qua natuur hier in de buurt. Niet zeuren dus en lekker genieten van alles wat we hier kunnen vinden dan maar! Vandaag rijden we voor het eerst met de nieuwe doggyride. In de UK hebben we nog met de zwaardere gereden maar nu willen we eens testen hoe deze op de weg ligt en wat de verschillen zijn. Qua handling is het in ieder geval een stuk lichter, dat merk je echt. De wielen kunnen er makkelijker af en dat is vooral ook erg prettig. Ik ben erg benieuwd hoe woef de achterzijde vindt, want bij de novel kan ze niet meer naar buiten kijken aan de achterkant zoals ze gewend is. Voordeel is weer dat er een bidon houder en een zak voor spulletjes achterop zit. Daar zit dus nu een zakdoekje in, de riem en haar drinkbakje.

S. staat al eventjes te wachten als ik eindelijk eens aan kom lopen. Ik moest omlopen vanwege een zwaan met jonkies die de wacht hield. Ben benieuwd hoeveel het er zijn, want voor vertrek was ze aan het broeden daar. Hij heeft alvast wat sfeer plaatjes gemaakt van het gebied waar we zo vaak lopen.

klik voor groot


We lopen eerst even naar het leefgoed en gaan daarna de IJsseldijk op voor een rondje dijk. Woef kan dan meteen even de nieuwe doggyride proberen. Het lopen gaat aanvankelijk vrij moeizaam. Ik moet echt wennen aan de lucht hier en de temperatuur is eigenlijk hoog maar met hoge luchtvochtigheid. Geen lekker weer dus.

klik voor groot

Na het stukje over de dijk gaan we weer terug het natuurgebied in. Woef kan dan ook weer lekker vrij. Inmiddels gaat het lopen al iets beter en begin ik te wennen aan de temperatuur en de ondergrond.

klik voor groot



Aan het einde van het pad zien we een futen paartje met drie jongen op de rug. Ondanks dat de zon verkeerd staat, probeer ik een foto te maken van de jonkies. Ondertussen staat S. te kletsen met mensen die ook kijken naar de fuutjes. Normaal maakt hij de foto’s, maar voor dit tafereel stop ik natuurlijk ook even met lopen om te genieten van het jonge spul. Het gaat een beetje lastig door de zon die in de lens schijnt maar ze staan er toch herkenbaar op.

klik voor groot

We lopen nog een stukje over de dijk met woef in de kar, lopen over de lange arm en daarna richting de weg. Ik heb niet de hele avond de tijd want S wil graag F1 kijken dus moeten we ook maar weer eens terug. We kijken onderweg naar de Schotse Hooglanders en een meerkoetje met jonkies op de gras van de golfbaan. Het is best aardig zo als eerste run hier en het is gelukkig ook droog weer. Ik ben uiteindelijk wel tevreden over het lopen. Ik kan meer en meer tempo maken en de hartslag blijft ook keurig. Ik koos toch nog even voor RWR deze week maar ik zal langzamerhand weer langere continu stukken binnen MAF gaan lopen komende week.

klik voor groot


Na 13 km zit het rondje erop. S. fietst met de kar naar huis en ik ga met de auto terug. Op naar de volgende run dan maar weer.

klik voor groot

gegevens:

* 13 km
* 21 graden – klam
* lap: 10 km – pace 6.50 min/km – RWR 1/20 – HS 123 (max 139) – cadans max 170

juni 90 km – 2016 totaal 1.988 km

rapa nui – 216 km
hoka bondi b – 338 km
hoka clifton 2 – 96 km
hoka bondi 4 – 248 km
hoka stinson lite 2 – 290 km
hoka stinson trail – 616 km
minimus MT – 51 km
pure flow – 439 km
pure grit – 35 km
gel-lyte 33 – 25 km

One thought on “12.06.2016 – hitland – 13 km

Comments are closed.