04.06.2016 – stenton – 13 km

Vandaag gaan we eerst op pad voor een wegrondje zonder woefje. Ik denk dat ik na de HM van zondag en de fietstocht wel weer een serieuze training kan doen. Ik zet een rondje uit vanuit Stenton over de weg dat we deels kennen en dat deels nieuw zal zijn. We weten al dat er ergens een heuveltje in de route zal zitten en kijken (helaas) met een half oog naar het hoogteprofiel. Zucht. Al snel zijn we in Stenton en gaan we op weg.

klik voor groot

Ik weet nog niet zeker wat ik zal gaan trainen maar wil wel in MAF blijven als dat gaat met de klimmetjes. Het begin valt al niet zo mee want dat gaat meteen behoorlijk omhoog. Ook S. heeft het moeilijk op de fiets. Maar het is wel mooi en gelukkig nog niet zo erg warm. Het zonnetje zal pas later tevoorschijn komen volgens de voorspellingen dus dat is wel prettiger.

klik voor groot


Ik loop eerst 2000 mtr en neem dan een korte wandelpauze van 2 minuten. Mijn hartslag is mooi laag gebleven ondanks het klimmen maar door de korte ‘reset’ zal dat ook zo blijven en dat is de bedoeling. Daarna gaan we weer verder. De route is eigenlijk niet echt heel mooi. Dat komt waarschijnlijk door de hoge heggen waardoor je als loper niet zoveel ziet onderweg. Misschien heb ik er vandaag minder oog voor, dat kan ook.

De volgende lap is 3.000 mtr en ook dat gaat prima tot mijn verrassing. Het valt me niet tegen zo in de eerste week na de HM en alle andere activiteiten die we gedaan hebben. Ik heb weliswaar twee dagen niet gelopen maar wel 100 km met de doggyride gefietst en ook gisteren hebben we natuurlijk al gelopen.

klik voor groot


Een deel van het rondje is nieuw voor ons en dat is wel leuk. We lopen langs een enorme heuvel die we lekker links laten liggen. Dat zal best mooi zijn om die te beklimmen als het mooi weer is.

klik voor groot

Inmiddels ben ik aan mijn laatste lap bezig van ruim 5000 mtr. Dat vind ik wel onverwacht eigenlijk en het was ook niet echt de bedoeling eigenlijk. Maar op zich wel prettig dat ik weer even wat continu stukken heb gedraafd. Het laatste stukje blijf ik niet meer binnen MAF omdat ik daar een lange steile heuvel op moet. Maar het valt niet tegen qua hartslag en qua benen dus ik ben tevreden.

Net voor een laatste klim klok ik af. Dat lijkt me nou net leuk voor de cool down eigenlijk en zo wandelen en dribbelen we terug naar Stenton waar inmiddels de voorbereidingen voor een minigala op het dorpsveld in volle gang zijn. Net op tijd weer weg daar!

klik voor groot


Inmiddels komt de zon ook tevoorschijn dus ik kan vanmiddag lekker in de tuin luieren en wat lezen. Vanavond nog een rondje met woefje!

gegevens:

* 13 km
* 13 graden – bewolkt

juni 23 km – 2016 totaal 1.920 km

rapa nui – 216 km
hoka bondi b – 338 km
hoka clifton 2 – 71 km
hoka bondi 4 – 248 km
hoka stinson lite 2 – 277 km
hoka stinson trail – 587 km
minimus MT – 51 km
pure flow – 439 km
pure grit – 35 km
gel-lyte 33 – 25 km