10.05.2016 – hitland – 15 km

Vanmorgen sta ik al aangekleed in de badkamer als ik bedenk dat het geen gek idee is om toch het eerste rondje alvast met woef te gaan hardlopen. Ik kleed me dus maar weer snel om en even later zijn we al op pad. Vanmiddag ga ik met woef naar een manueel arts/osteopaat die mij normaal wel eens behandelt. Bij hoge uitzondering wil hij wel even naar woef kijken na haar val van de trap vorige week in de B&B. Ze loopt inmiddels eigenlijk weer goed maar volgens mij heeft ze wel nog ergens pijn. Aangezien madam nog heel lang mee moet, ga ik dus maar op pad vanmiddag met haar. Ik ben benieuwd! Nu eerst even lekker lopen.

klik voor groot

Ik ben ontzettend sloom en het is ook vreemd weer geworden. Bewolkt maar wel erg warm en een beetje vochtig. Ik zie wel waar ik kom qua lopen want het hangt ook erg van woef af natuurlijk. Zij gaat voor en ik let dus goed op hoe ze kijkt, loopt en doet. We lopen eerst naar het leefgoed en daar zie ik een groene specht en even later een paartje slobeendjes. Altijd weer leuk!

Daarna loop ik naar het oude gedeelte, slinger wat over de armen richting de dijk en pak het lusje door het oude gebied mee. Als ik weer een lusje wil maken, besluit ik even het offroad stukje naar de ooievaars te doen.

klik voor groot

Dit vindt waf wel leuk en op slag is alle warmte vergeten blijkbaar. Ze kan er wel weer even tegen. Overigens heeft ze al twee keer water gekregen onderweg dus madam wordt echt goed verzorgd. Op het ooievaars nest zitten twee nijlganzen. Dat is slecht nieuws. Die beesten verdringen echt alles! De ooievaars hebben weliswaar een ander nest gevonden maar dit is niet de bedoeling natuurlijk.

Na het lusje zitten er alweer 12 km op dus ik kom uit op 15 km als ik weer bij de auto ben. Onverwacht maar het lopen gaat op zich wel OK en woef doet het ook goed. We slaan dus aan het einde weer linksaf en keren terug. Die 15 km lijkt me echt wel genoeg voor nu met woeffie.

Als ik langs de golfbaan loop, komt er ineens een balletje van rechts die totaal verkeerd afgeslagen wordt en naast me in het gras landt. Ik roep boos naar de man dat hij wel een klein beetje beter kan mikken. Dit gebeurt echt bijna nooit en het is best gevaarlijk met die harde balletjes. Gelukkig niemand geraakt. Even verderop broedt een zwaan langs het pad. Ik loop daar natuurlijk altijd door maar deze keer heb ik de camera in de aanslag en tijdens het langslopen maak ik zonder te stoppen even een kiekje. De zwaan komt al overeind en blaast. Daardoor zie ik nog net hoeveel eieren ze heeft! Wat zijn ze groot. Overigens doet dit paar niet zo moeilijk als een paar verderop in het gebied waar je gewoon niet langs kunt. Dit paartje heeft zich er blijkbaar bij neergelegd dat er steeds mensen en dieren voorbij lopen en blazen alleen als waarschuwing.

klik voor groot

Na 15 km staan we weer bij de auto. Op naar de volgende run dan maar weer. Ik zou eigenlijk nog een keer met de volle rugzak moeten lopen maar of dat er nog van komt, weet ik niet. Afwachten maar. Nu eerst bellen voor de ontbrekende doggyride spulletjes.

gegevens:

* 15 km
* 19 graden

mei 130 km – 2016 totaal 1.635 km

rapa nui – 216 km
hoka bondi b – 338 km
hoka clifton 2 – 15 km
hoka bondi 4 – 248 km
hoka stinson lite – 830 km —> afbouwen
hoka stinson lite 2 – 220 km
hoka stinson trail – 440 km
minimus MT – 51 km
pure flow – 439 km
pure grit – 35 km
gel-lyte 33 – 25

One thought on “10.05.2016 – hitland – 15 km

  1. guus

    Geweldig dat in er zo’n dichtbevolkte omgeving plaats is voor een prachtig natuurgebied .

Comments are closed.