06.05.2016 – hitland – 19 km

Gisteren hebben we een kanotochtje gemaakt en omdat we maar langzaam op gang kwamen aan het begin van de dag, was er geen tijd meer om te gaan lopen. Rustdagje tussendoor kan ook geen kwaad dus dat is verder prima. Het is vandaag wederom prachtig weer en we vertrekken daarom met de doggyride zodat woefje deels even in de kar kan en ik wat verder kan lopen vandaag. Uiteindelijk loopt ze lekker 11 km mee en zit ze de rest van de tijd in de kar. Voor het eerst draag ik het Salomon rokje met het compressieshortje. Het zit prima en kruipt niet op. Aanrader en lekker licht. Ik moet weer even wennen aan lopen in het kort maar het is nu wel erg warm met een warme broek en qua been gaat het ook goed gelukkig.

klik voor groot

Lopen gaat verder wel OK maar ik voel me sloom en traag. Na 8.5 km geven we woef wat water en doen haar in de kar.

klik voor groot

We slingeren maar wat door het natuurgebied en lopen ook over het schelpenpad in het oude deel. Dat is niet fijn voor de fiets en het is ook niets voor hondenzooltjes dus dit laten we voorlopig nog maar even links liggen totdat het is ingelopen allemaal. Het is behoorlijk warm geworden en ik had eigenlijk een petje op moeten zetten. Maar het gaat verder wel OK gelukkig. De laatste paar kilometers halen we woefje weer uit de kar zodat ze lekker kan meelopen en daar had ze ook wel zin in want er kwam al enige tijd een huil geluid uit de kar van een ongeduldige dame!

klik voor groot

Onderweg was er weer veel te zien. Voor het eerst een purperreiger in het veld en jonge meerkoetjes. Zo schattig! Alleen het blauwborstje laat zich nog niet zien en horen vreemd genoeg.

klik voor groot

Na 19 km sta ik weer bij de auto. Prima rondje, beetje afstand gemaakt en rustig gelopen. Op naar de volgende maar weer! Vanmiddag lekker een stukje fietsen!

gegevens:

* 19 km
* 21 graden
* lap: 16 km – pace 7.14 min/km – 1000/200 – cadans max 170

mei 81 km – 2016 totaal 1.586 km

rapa nui – 216 km
hoka bondi b – 338 km
hoka clifton 2 – 15 km
hoka bondi 4 – 248 km
hoka stinson lite – 830 km —> afbouwen
hoka stinson lite 2 – 171 km
hoka stinson trail – 440 km
minimus MT – 51 km
pure flow – 439 km
pure grit – 35 km
gel-lyte 33 – 25

One thought on “06.05.2016 – hitland – 19 km

Comments are closed.