08.02.2016 – seahouses countryroads – 17 km

Gisteren ben ik niet gaan lopen en daar had ik eigenlijk erg spijt van. Het waaide hard en elke keer dacht ik te zullen gaan en kwam het er toch niet van en zo was de dag ineens voorbij. Eventjes wilde ik nog in de avond gaan lopen met mijn hoofdlampje maar ik heb lang gezwommen en oefeningen gedaan en vond het daarna toch welletjes. Maar dat gebeurt dus niet meer, want er was geen enkele reden om niet even op pad te gaan. Sterker nog: met woef ben ik elke keer met de auto naar Shoreston gereden voor een korte wandeling omdat ik hier niet meer de farm wil/durf te lopen met mijn sexy girl die zelf nu ook wel wat wil en zich dus niet meer laat meesleuren. Dus een rondje vanaf de auto was heel makkelijk geweest. Nou ja, niet gedaan en goede les!

Vandaag trek ik dus meteen mijn loopkleding aan omdat ik weer met de auto op pad zal gaan voor het plasrondje. Maar dan nu dus een uitgebreid plasrondje gewoon lekker tijdens een rondje. Ik parkeerde weer bij Shorestone en we gingen op weg voor het eerste rondje. Via de blubber weer richting de weg. De Bondi 4 is echt niks in de modder. Totale glijpartij maar stug doorploeterend komen we weer via de bunker bij de weg uit. Daar sla ik linksaf en loop dus eigenlijk weer langs de farm. Ik hoop maar dat de reu binnen is en niet ineens de lucht van woef ruikt en alsnog achter ons aan komt rennen! Vervelend eigenlijk. Maar al snel zijn we bij Elford en slaan we rechtsaf. Woef loopt los en er is nog niks achter ons te bekennen. Het lopen gaat verder prima, alles voelt goed en ook woef doet het goed. Het is eigenlijk wel lekker weer en vreemd genoeg is er geen wind hoewel er storm voorspeld was. In tegenstelling tot gisteren met die keiharde wind, is het dus nu eigenlijk heerlijk buiten.

klik voor groot

Het eerste rondje gaat vlug en we beginnen aan het tweede rondje. Weer langs de boerderij maar weer gaat het goed. Ik geloof toch dat ik een volgende keer een ander rondje kies want als die hond wel ineens zou opduiken, zou ik niet weten wat ik moest doen eigenlijk.

Ik reken uit dat we na 17 km weer bij de auto zullen staan. Ver genoeg voor wafje vandaag denk ik. Ik zou wel verder willen. Nog een rondje? Ik moet ineens enorm naar het toilet. Niet voor een plasje…. dat is me nog nooit gebeurd. Ik probeer het te negeren maar het wordt echt steeds erger die aandrang. Wat verschrikkelijk en wat ongemakkelijk allemaal. Zal ik…. nee dat kan toch niet. Ik loop door maar uiteindelijk gaat het echt niet meer. Wat een ellende zo achter een muurtje hurken. Maar wel een opluchting en we zijn inmiddels bijna bij de auto.

klik voor groot

Nu kan ik woef tenminste rustig schoonmaken want ze is best vies geworden van de weg en de modder. Pfffff rare gewaarwording maar weer wat geleerd. Ook dat is dus mogelijk onderweg. Het was een rustig rondje en ik ben totaal niet moe. Misschien kan ik vanmiddag nog wel een kort rondje doen maar ik ga in ieder geval eens kijken naar een ander wegrondje waar we minder kans hebben om de hond van de farm achter ons aan te krijgen. Over een paar dagen is het gelukkig allemaal alweer voorbij maar nu is het even lastig allemaal.

gegevens:

* 17 km
* 5 graden

februari 106 km – 2016 totaal 482 km

rapa nui – 216 km
hoka bondi b – 338 km
hoka bondi 4 – 39 km
hoka stinson lite – 554 km
hoka stinson trail – 264 km
hoka mafate speed – 193 km
minimus MT – 51 km
pure flow – 439 km
pure grit – 35 km
gel-lyte 33 – 11 km

One thought on “08.02.2016 – seahouses countryroads – 17 km

Comments are closed.