review: campsite – vijlen (hoeve bellet)

De nacht van 12 op 13 april 2015 sliep ik in Cottessen (Vijlen) op boerderij camping ‘Bellet’. Volgens de site een kleine camping met 15 plaatsen naast een boerderij. Website http://www.bellet.nl. Ik had op Google earth gekeken en het leek wel mooi te liggen met uitzicht op de vallei en de rest van de campings waren allemaal erg groot en echte campings met speeltoestellen enzo. Daar heb ik dus echt geen zin in.

prijs

Ik vond het nogal prijzig, want ik moest voor mijn kleine tentje met de hond 19,50 betalen en voor warm water moest je een muntje kopen voor 0,60 euro (4.5 minuut warm water). Dat lijkt inmiddels een beetje uit de tijd maar vooruit maar.

aankomst en campsite

Ik mocht weliswaar op zondag aankomen, maar wel rond 12 uur dus dat deed ik. De receptie is achter de camping. Daarvoor moet je wel even zoeken en over het parkeerterrein lopen. Het ligt erg mooi en is goed bereikbaar. De ontvangst was hartelijk, ik kreeg uitleg en de rondleiding naar de douches en toiletten en kreeg daarna een paar plaatsen te zien die beschikbaar waren. De plaatsen met uitzicht op de vallei liggen erg fraai en mooi ver van elkaar af maar zijn deels verhard. Dat leek me niet echt prettig met mijn tent en met de haringen en daarom koos ik voor de plaats bij de ingang op het gras naast de kippen en de ganzen. Dat was even een risico maar de kippen hoorde je vreemd genoeg niet en de gans liet zich niet horen. De plek was redelijk vlak en lag prima in de zon met mooi uitzicht. De camping ligt mooi en goed ten opzichte van het Vijlerbos. Mogelijkheden te over om te starten met wandelingen.

sanitair

Sanitair was in orde. Ik vond het koud en een beetje vreemd dat alleen in de ochtend verwarmd werd. Het geklooi met de muntjes weerhield me ervan om te gaan douchen. Overigens is het sanitair gebouw gemengd maar omdat het zo klein is (en rustig), heb je daar op zich geen last van. Er zit een kleedruimte (afgesloten) voor de douche dus dat is makkelijk. Alles was brandschoon overigens. Geen fohn bij de spiegels zoals in schotland.

wifi

Er is Wifi met redelijke ontvangst alleen hangt het papiertje met de codes in de sanitair ruimte.

Conclusie:

Op zich een camping met een erg fraaie ligging. Ik had een mooie plaats maar ik weet niet zeker of de plek waar ik stond wel een echte plek is. Er is geen water of electriciteit bij de plaats en dan vind ik 18 euro voor alleen de plek erg duur zeker omdat je ook apart voor warm water moet betalen.