06.11.2014 – veluwezoom – 21 km

Vandaag het tweede rondje hier in Ellecom. Deze keer weer het bekende bosrondje van 21 km. Dat ken ik nu goed, maar het blijft erg mooi om te lopen. Ik heb niet zoveel zin om te gaan zoeken en te gaan dwalen en wil nu even lekker lopen zonder op de weg te hoeven letten. We lopen eerst weer richting Middachten maar ik zie al van een afstandje dat er veel auto’s voor het hek staan, dus stop ik niet meer voor een foto maar loop door naar het bos. Even waf aan de riem voor de drukke weg en de spoorwegovergang en daarna doe ik haar lekker los ook al mag dat daar eigenlijk niet. De weg gaat daar eerst omhoog, ik zal maar liefst 3 heuveltjes belopen weet ik nu. Stelt natuurlijk helemaal niets voor, maar uiteindelijk heb ik toch ruim 250 hoogtemeters erop zitten. Vorige week liep ik dit nog op mijn gemakje op 7.07 min/km maar deze week ging het een stuk rustiger (maar lag de hartslag ook 10 slagen lager!). Ik was best moe eigenlijk en wilde gewoon rustig lopen. Mijn HF max was 142 dus dat is helemaal niet slecht met dat klimmen zo af en toe. Niet belangrijk en het is even een omslag om op hartslag weer te lopen in voorbereiding op de ultra van eind februari (oops zo snel al) en de 120 km van 2015. Dus rustig aan maar. Ik merk immers dat het steeds makkelijker en sneller gaat op die lage hartslag. Bijzonder toch?

Wafje vond het helemaal leuk en hobbelde heerlijk met me mee. Over het hobbelpad, door de modder, over de blaadjes, over een fietspad en weer onverhard waar normaal de schotse hooglanders staan. Die stonden deze keer op een hele andere plek en lagen vlak naast het fietspad. Toch even gestopt voor een kiekje natuurlijk!

Aan het einde sloeg waf ergens linksaf en liep ik eigenwijs door naar de volgende afslag. Dat was dus fout en ik moest terug en het paadje nemen dat waf al had aangewezen. Slim! Best handig een hond met navigatie. Maar na 21 km waren we weer terug bij het hotel. De brandstof voor deze trip was een ontbijt met eieren, spek en champignons. Verder niets dus na de run lekker 2 gekookte eieren en een appel genomen. Proef geslaagd.

Op naar de volgende run. Ik liep nu 3 dagen achter elkaar om te trainen en dat gaat prima. Ik denk wel dat ik merkte dat ik in de ochtend al een uur gezwommen had, maar ook dat is een goede oefening!

klik voor groot





Gegevens:

* 21 km
* temp 12

nov 67 km – 2014 totaal 2.637 km

rapa nui – 186 km
hoka bondi b – 490 km
hoka bondi b (nieuw) – 103 km
hoka stinson tarmac – 566 km
hoka stinson tarmac (nieuw) – 449 km
hoka stinson trail – 838 km
minimus MT – 303 km
pure flow – 331 km
pure grit – 20 km

One thought on “06.11.2014 – veluwezoom – 21 km

  1. guus

    Wat fijn dat je zoveel hebt bereikt met lopen en dat het je gemakkelijk af gaat na alle training.

Comments are closed.