24.07.2014 – garderen – ronde 2 – 13,5 km

Na mijn dutje van vanmorgen na de ochtendrun dus aan het begin van de avond op stap voor de tweede run. Een rustige ronde met als eindpunt de ijssalon in het dorp. Ik besloot de blauwe route te doen, maar zag tot mijn verrassing dat die maar 6 km was. Ik herinnerde me 10, maar dat was dus niet zo. Na dat rondje moest ik dus gewoon even doorlopen en er kilometers aan vast knopen. Ik wilde ongeveer 12 km lopen maar dat werd ietsje langer. Deze keer deed woef het iets beter qua warmte. Ik niet. Ik zweette als een otter en had het enorm warm. Het water droop van mijn hoofd en toen ik halverwege weer stopte om woef water te geven uit het bakje in mijn rugzak, droop alles werkelijk van me af. Jakkes. Maar wafje dronk wat en keek me weer aan om verder te gaan. Zij had er dus minder last van deze keer (gelukkig).

klik voor groot

Ik had het op een gegeven moment wel gezien eigenlijk. Maar toen was ik er nog niet… even doorzetten dus maar. Het was alleen maar warm, mijn hartslag bleef eigenlijk prima laag dus niet zeuren. Gelukkig ging het laatste stuk over het fietspad. Eindelijk geen zandpaden en ruiterpaden meer. Ik had het ook wel even gehad met al dat zand en die zachte rommel om eerlijk te zijn. Over het fietspad bereikten we het dorp weer en vanaf daar was het maar een klein stukje nog naar de ijssalon. Heerlijk ijsje en een thee, dat had ik wel verdiend. Woef dronk water en ging er heerlijk bij liggen en was braaf.

klik voor groot

Vandaag al met al toch best weer een stukje gehobbeld zo samen (21 km) dus niet ontevreden. Helaas weer geen zwempartij, dus geen oefeningen. Laatste nachtje, morgen weer naar huis en dan weer verder met het schema. Dat betekent dus weer een lange run aanstaande zaterdag. Ben benieuwd hoe warm het dan weer is en hoe ik het ga doen met waf. Ik vind eigenlijk dat ze even een stapje terug mag/moet doen, zeker met dit warme weer. Afwachten dus maar wat het gaat worden.

Gegevens:

* 13,5 km
* temp 23

juli 219 km – 2014 totaal 1.683 km

rapa nui – 55 km
hoka bondi b – 490 km
hoka stinson tarmac – 508 km
hoka stinson trail – 698 km
minimus MT – 303 km
pure flow – 281 km
pure grit – 20 km