review: seiko metronoom DM-50

**review: seiko metronoom DM-50 (ongeveer 20 euro)**

In enkele posts schreef ik over experimenteren met cadans en noemde ik de metronoom al. Inmiddels gebruik ik alweer enige tijd de Seiko DM-50 metronoom voor dit doel. Overigens is er ook een app voor de android beschikbaar met een metronoom, en ook een muziekapp die zelf de muziek van het device selecteert bij een bepaalde cadans die je wilt lopen. Je moet daarvoor overigens wel een aardige muziek bibliotheek op de telefoon hebben staan zodat de app ook wat te kiezen heeft.

Ik vind het voordeel van de Seiko metronoom de draagbaarheid en instelmogelijkheden. Je kunt heel gemakkelijk switchen naar een lagere of hogere cadans en zo kan je in een training heel snel varieren als je zou willen. Dat is vooral belangrijk als je nog in de opbouwfase bent naar een hogere cadans (zoals ik). Begonnen ergens als echte sjokkende kamerolifant op 140 per minuut, loop ik nu uit mezelf al ruim boven de 160 als het lekker gaat en train ik nu met de metronoom tussen de 165 en 168 per minuut.

Ik heb ook het gemak van de footpod op de Garmin 405CX die ook nog eens bij de analyses precies de cadans laat zien. Als ik dus – zoals vandaag – experimenteer met een lap op het ritme van de metronoom en daarna een lap met mijn eigen ritme, kan ik precies zien wat ik eigenlijk dan uitspook.

De metronoom is licht, is makkelijk aan kleding vast te klemmen, maar ligt ook prima in de hand. Het geluid is ruim voldoende, zelfs op de zachtste stand is het geluid prima te horen. De metronoom is in te stellen van 30 tot 250 beats per minuut. Verder kan je kiezen uit verschillende ritmes. Het is voor mij een nuttig hulpmiddel bij de trainingen. Aanrader.

One thought on “review: seiko metronoom DM-50

Comments are closed.