review: Salomon Agile belt

Inmiddels is het juni 2014 en ik loop vrij vaak en soms ook lang. De Salomon rugzak is geweldig, maar met warmer weer toch wel erg warm en zwaar. En dus blijf ik zoeken naar een oplossing voor een belt of rugzak(je). Ik loop altijd met de hond, dus een riem, wat water, eventueel haar waterbakje en mijn sleutels en navigatie/camera/telefoon wil ik wel kwijt kunnen op runs (zeker in de UK). Dat blijkt nog niet zo makkelijk. Ik probeerde al diverse belts en eigenlijk bevalt het allemaal niet. De Inov-8 is prima, maar blijft toch een beetje draaien en zit bij mij niet op de beste plaats (schuift naar boven). Maar er kan veel in en de horizontale waterbladder is super. Maar toch een beetje groot voor de kortere runs. Dus toen ik de Agile belt van Salomon zag, leek me dat wel wat. Het is een hele lichte band met een velcro strap. Dat vind ik ook erg prettig, want dat is makkelijk in gebruik en kruipt ook niet open tijdens het lopen. De belt bestaat uit een middenvak met ritsjes en aan beide zijden een pocket voor de softflasks. Een flask van 500ml wordt meegeleverd. De flesjes kan je met een koordje eventueel vastzetten maar ze blijven prima zitten. Het is prettig dat er twee ritsen voor het grote vak zijn, omdat je dan niet maar met 1 hand het vakje open hoeft te maken tijdens het lopen. Ik ga zelf de koordjes van de ritsjes wat langer maken, zodat je tijdens het lopen makkelijker erbij kunt. Ik vergis me namelijk nog wel eens met de koordjes die rond de flesjes moeten.

De ruimte van het grote vak is voldoende. Er kan van alles in, tot en met een klein windjack aan toe. Ik heb momenteel nog niet met een volle belt gelopen, dus dat moet ik nog verder uitproberen.

hoe loopt het met de agile belt?

Prima. De belt schuift niet en er hobbelt niets mee. De belt zit, en blijft zitten. Hoewel het natuurlijk warmer is dan zonder belt, wordt het niet extreem warm of vochtig onder de belt die toch een behoorlijk deel van de onderrug bedekt. Water is gemakkelijk te pakken uit de zijvakjes. Overigens is inmiddels wel eenmaal een flesje eruit gevallen en ik heb geen idee hoe dat gebeurde. Vreemd is het wel. Lastiger is het feit dat er niet een tussenvakje gemaakt is in het grote compartiment, want nu zit alles door elkaar en kan bijvoorbeeld een telefoon beschadigen.

eerste conclusie

Deze belt lijkt een goede aankoop voor de runs waarbij je toch wat mee wilt nemen, maar niet met rugzak op pad wilt. Het middenvak had voor mij(n doel) misschien nog wel ietsje kleiner gekund, maar het is een hele licht belt die niet schuift of draait en waarbij je gemakkelijk bij het water kunt. Voorlopig een aanrader.

kenmerken


  • 16 oz (500mL) soft flask meegeleverd
  • Voorvak met dubbele rits voor voeding, telefoon of klein windjack
  • Airventâ„¢ mesh materiaal
  • Velcro sluiting aan voorzijde
  • Refecterende strepen voor zichtbaarheid
  • Gewicht: 160g (5.6 oz)

One thought on “review: Salomon Agile belt

  1. guus

    Het is fijn voor andere lopers dat je al die attributen evalueert en je bevindingen hier opschrijft :-)

Comments are closed.