24.01.2021 – hulshorst – 11 km

Gisteren hebben we een fijn rondje gelopen van 12 km, vandaag gaan we weer op pad omdat we morgen aan de slag moeten in het vakantiehuis. Ik kom maar slecht op gang en ben traag met aankleden maar uiteindelijk staan we dan toch om 8.30 bij de deur om te vertrekken. Helaas loopt Arnold met de Bouviers aan de overkant dus ik loop niet zo lang daar en zodra woefje gepoept heeft, gaan we naar de andere kant. Het is nog super rustig op wat MTBers na die weer met teveel mensen zijn. Tellen blijft lastig. Verder is er niemand nog dus dat komt goed uit. Ik ga over de brandsweg naar het einde. Zal ik een korte ronde doen? Maar voordat ik er erg in heb, zijn we de afslag alweer voorbij en lopen we richting het einde van het fietspad. Vandaag is de 2e dag dat ik de nieuwe Challengers aan heb. Zitten best goed maar ik ben ook benieuwd hoe de nieuwe Mafate Speed zitten dus die ga ik ook nog proberen komende week. Het is best fris eigenlijk maar het weer is verder goed.

klik voor groot

Zonnig en helder dus het wordt een mooie dag. Omdat S, thuis is, ga ik natuurlijk geen uren dwalen. Dat komt dinsdag dan wel weer. Ik sla linksaf bij de kruising en neem niet het pad van gisteren maar eentje ernaast. Dat is bekend terrein maar het loopt prima. Lekker stil ook. Fleur doet het goed en neemt brokjes aan. Als ik net het brede pad weer ben opgelopen, krijg ik mail van een van de gasten die ineens niet meer willen/kunnen komen. Ik heb gisteren gemeld wat mijn idee daarover is en ze lijken niet erg ontstemd. Ik ga meteen de data weer openzetten in de hoop dat we het alsnog weer kunnen verhuren. Ik zet mijn klokje weer aan en daarna gaan we weer verder. Fleur heeft lief gewacht. Even verderop besef ik ineens dat ik de zondag op maandag moet blokkeren omdat de gasten die zondag vertrekken pas om 16 uur weg gaan. Ik stop dus weer om die nacht te blokkeren en daarna kunnen we weer rustig verder. Ik kijk tegenwoordig niet meer wat er binnenkomt maar dit wilde ik wel even afhandelen omdat dat tijd scheelt als ik het meteen weer open zet. Je weet nooit! We hobbelen verder, lopen over het zachte zand langs de heide en verder via het pad. Ik zie weer een fietser dus ik besluit toch maar linksaf ergens een pad in te slaan om het bos weer wat in te lopen. Ik kijk op Viewranger waar ik precies ben en zie dat ik de route helemaal niet gestart heb. Stom zeg. Maar ik zie wel waar ik ben. Verderop zie ik dat een heel stuk bos totaal leeg gemaakt is. Het ziet er op zich netjes uit maar waarom zou dat gedaan zijn? Het ruikt wel heerlijk overigens. En wat is het lekker stil vandaag. Ik loop ook langs een stronk met allemaal veren. Zou hier een rover aan de gang zijn geweest of een ander dier? Het ziet er vreemd uit. Meer alsof de prooi ergens op geprikt was en toen het vlees eraf gerukt is.

klik voor groot

Dan lopen we alweer op het bekende pad richting de parkeerplaats. Ik zie vaag stukjes papier liggen. Wildplassers? Oh nee ijshaar! Ik loop het eerste plukje voorbij maar verderop stop ik en maak een foto. Het blijft mooi. Als ik verderop mensen met verrekijker tegenkom, vertel ik waar ijshaar te vinden is. Dat vinden ze leuk.

klik voor groot


Ik laat Fleur nog even rennen op de zandverstuiving waar niemand loopt tot mijn verrassing. Dat komt goed uit. Even lekker gek doen en twee korte oefeningen. Daarna gaan we huiswaarts. Toch ruim 11 km op de teller dus niet ontevreden.

klik voor groot

gegevens:

* 11 km
* 3 graden

januari 156 km – 2021 totaal 156 km