15.12.2020 – hulshorst – 10 km

Vandaag ga ik weer op pad voor een rondje met Fleur. Vanmiddag komen er weer nieuwe gasten maar ik heb gisteren namiddag al alles klaar gemaakt. Dat werd laat omdat ik eerst nog naar de winkels ben geweest omdat alles wordt gesloten en vandaag is dus alles dicht behalve essentiële winkels zoals supermarkten. Wij mogen met het huisje wel open blijven gelukkig dus vandaag gaat alles door. Ik ga straks nog even de naaldvarens planten die ik gisteren gekocht heb en bollen planten en dan is het klaar. Maar nu eerst dus op pad met ukkie. We wandelen aan de overkant en daarna gaan we op pad. Gelukkig wil ze wel wat brokjes dus ze voelt zich prima qua maagje blijkbaar. Gisteren at ze in de ochtend niet alles op maar in de avond wel 5 burgers dus even opletten wat er nu gebeurt eigenlijk want het ging zo goed qua eten! Maar nu ziet het er goed uit en eet ze gewoon. Ik zie bij de parkeerplaats de vrouw met de herder dus ik loop gauw door als ik mijn jasje in de rugzak heb gepropt.

klik voor groot

Het is 11 graden dus die heb ik echt niet nodig vandaag! Buff is ook al af en zo gaan we op pad. Fleur ziet meteen een eekhoorn waar ik de laatste tijd al vaker een eekhoorn zag. Ze loopt gewoon netjes mee maar door haar zie ik het beestje dus ook. Leuk! Ik loop meteen een kilometer en daarna wandel ik 150 mtr. Woefje eet wat brokjes en daarna gaan we weer. Ik zie helaas geen wild of bijzondere vogels. Voor vandaag kies ik het kortere rondje en ik sla dus rechtsaf en loop over het pad waar normaal de schaapjes in de pen staan. Nu staat er niks natuurlijk tot het volgende voorjaar.

We hobbelen verder, elke kilometer wandel ik even een klein stukje en geef Fleur wat brokjes. Veel te snel zijn we alweer terug bij de start. De auto van de vrouw met de herder staat er nog dus ik kies voor een laatste plasrondje door het bos aan de overkant voor het huis. Volgende keer maar weer naar het zand!

Op naar de volgende run.

gegevens:

* 10 km
* 9 graden

december 70 km – 2020 totaal 1.732 km