12.11.2020 – hulshorst – 9,5 km

Vandaag moet ik eerst de auto naar de garage brengen. Fleur gaat dus mee en zit naast me op de stoel omdat achterin de banden liggen voor de bandenwissel. Ik realiseer me ineens dat ik vorig jaar met Ziva dit deed. Zij was toen net opgeknapt na de zware operatie en ging mee voor het eerste korte rondje. Ik liep toen door het bos met haar terug naar huis via de kortste weg en verlengde de route steeds een stukje als ze lekker liep. Zo ging dat helemaal goed. Wat was ik blij! Op naar herstel destijds. Goed dat we toen nog niet wisten hoe kort we haar nog maar bij ons zouden hebben. Maar nu zit Fleur dus prinsheerlijk op de stoel naast me en is super braaf ondanks de rollende balletjes op de grond. Wat goed! Daarna lever ik de auto in en ga op pad. Ik liep al eerder met haar over het industrie terrein naar huis maar vandaag gaat het echt veel beter. Ze kijkt wel maar loopt verder rustig met me mee. Wat een verandering. Ik ben er blij mee natuurlijk! Zodra we in het bos zijn, laat ik haar weer lekker los. Ik heb geen zin om over te steken bij Haje en besluit gewoon terug te lopen naar huis en daar het spoor over te steken. Zo doen we het en al snel zijn we weer op pad voor ons echte rondje. Fleur wil al vrij snel een brokje dus dat gaat vast goed komen. Haar poep was ook prima vanmorgen gelukkig dus mijn vermoeden dat de pens met hart nog een beetje te vet is nu, lijkt te kloppen (hoop ik). Op de heide langs het fietspad lopen een paar schapen maar die worden alweer naar de rest van de kudde gedreven als ik langsloop. De herderin zegt eigenlijk geen boeh of bah. Ongezellig. We hobbelen verder en Fleur eet haar brokjes lekker op tijdens het oefenen met meelopen, rondje terugdraaien etc. Volgens mij wint de aanhouder gewoon met dat stomme trekken. Het gaat zo ontzettend goed. We lopen echt samen inmiddels. Althans… op dit terrein! Nieuw terrein zal misschien drama zijn maar dat gaan we ook wel eens proberen weer.

Ik neem vandaag de korte route en sla rechtsaf en weer rechtsaf richting de heide terug. Ik ben benieuwd of ik de schapen straks weer ga zien. Dat blijkt zo te zijn en zelfs dichterbij dan ik ze ooit gezien heb. Wat leuk en wat jammer dat ik mijn camera niet bij me heb. Die legde ik vandaag op de tafel terug omdat het keihard regende toen ik vertrok. Jammer maar helaas maar het is wel super leuk om te zien.

klik voor groot

Verderop maak ik een praatje met mensen die ik altijd tegen kom op de brug als ik terug loop. Zij vertellen dat er ergens een lekkende berg is met twee watertjes. Ze proberen uit te leggen waar ik dat kan vinden. Ik ga het proberen volgende keer. Altijd leuk om wat te dwalen en op zoek te gaan naar iets, het zou vlakbij het huisje van de boswachter zijn. Ik weet dat het er is omdat ik er wel eens kwam, maar dat zou ik dan eerst moeten vinden.

Ik laat Fleur nog even rennen op de zandverstuiving maar doe deze keer geen oefeningen. Daarna gaan we naar huis. Als ik op de oprit loop, gaat de telefoon. De garage! De kosten zijn 1500 euro deze keer. Valt niet eens tegen want er zit 400 euro in voor een reparatie aan de ontluchter die de marters hebben opgegeten. Plus een stuk uitlaatdemper. Vooruit maar weer.

klik voor groot

gegevens:

* 9,5 km
* 11 graden

november 52 km – 2020 totaal 1560 km