28.10.2020 – hulshorst – 12 km

Ik heb inmiddels een paar dagen niet gelopen. Veel te lang. Afgelopen dagen waren we in Aken en kwam er niks van lopen. Te lui en S. had geen zin om mee te fietsen. Gisteren heb ik langer geslapen (althans dat was de bedoeling maar uiteindelijk was ik vroeg op omdat Fleur gekotst had, ik een worm vond en meteen bij de dierenarts spul ben gaan halen). Maar vandaag gaan we op pad samen. Ik ben op tijd op en al snel hobbelen we aan de overkant voor een poepje en een plasje. Dat ziet er allemaal prima uit gelukkig. Ik wandel nog even door en kom iemand tegen waar ik ruim een uur mee sta te praten. Ik ben werkelijk ijskoud geworden (en terwijl ik dit tik, zit ik ook enorm te snotteren). Maar uiteindelijk gaan we weer verder. Als ik over het fietspad richting knooppunt 57 loop, steken er ineens 4 edelherten over. Wat mooi! Fleur begint erachteraan te gaan maar komt direct terug op de fluit tot mijn verrassing. Wat braaf zeg. We hobbelen verder en steken de weg over naar de andere kant voor onze run. Inmiddels heeft Fleur zelfs al een heleboel brokjes gegeten en ook langs de weg wil ze wel wat. Dat gebeurt niet zo vaak dus ik ben blij. Gelukkig heb ik deze keer een reserve zakje bij me als de grote bups op is. We hobbelen de Brandsweg af. Ondertussen smikkelt ze van mijn brokjes. Ze is aan de riem erg braaf en het lijkt erop dat ze het echt wel begrijpt inmiddels. Als ze wel eens trekt, dan hoef ik maar een signaal te geven en dan wordt het al beter. Ook op de cursus eergisteren ging het prima en in Aken was het zeker niet slecht. Ik neem de lange route en maak nog twee foto’s van de paddenstoelen onderweg. Ik zie langs het stukje heide dat ze met groot materieel alsnog de dennetjes hebben weggehaald die eerder zijn gekapt. Ben benieuwd of dat effect gaat hebben.

klik voor groot


Aan het einde van de run oefen ik nog even met de dummy op de zandverstuiving. Daar zijn mannen de dennetjes ook uit de heide aan het zagen. Ik vind het zonde dat mensen niet de gelegenheid krijgen om bomen eruit te halen. Ze zijn al best groot en dit is zo’n raar beleid. Waarom dan eerst zo groot laten worden? Ik snap het niet en ik ben benieuwd of over een paar dagen alles weg is daar. Na een paar keer zoeken en ophalen lijkt Fleur er minder zin in te hebben en gaan we weer huiswaarts. Ik denk dat ze dorst heeft en ik heb geen water bij me.

Na ruim 12 km staan we weer voor de deur. Het was prachtig weer en ik ben blij dat ik niet terug ben gegaan toen ik zo koud geworden was. Op naar de volgende run

klik voor groot

gegevens:

* 12 km
* 10 graden

oktober 136 km – 2020 totaal 1507 km