08.04.2020 – hulshorst – 13 km

Vandaag komen de schilders voor de buitenboel. Het is prachtig weer dus we hebben alle geluk van de wereld. We staan dus vroeg op en kijken eerst naar de oude folders en taxatierapporten van het huis om te zien of de kleuren in de loop van de jaren veranderd zijn. We weten namelijk eigenlijk niet meer of we wel het lelijke blauw willen vervangen voor gebroken wit. Uiteindelijk kiezen we ook voor gebroken wit en terwijl ik dit zit te tikken is er al iets van het lelijke donkerblauw in de lichte grondverf gezet. Dat ziet er al heel anders uit! Er lopen 4 mannen rond die gewoon lekker doorwerken dus ik ben benieuwd wanneer ze klaar zullen zijn. Tegen 8 uur laat ik S. alleen met de mannen en vertrek voor mijn rondje met Fleur.

klik voor groot

Eerst even wandelen aan de overkant. Omdat madam een grasje at bij de oprit, kotst ze eens lekker op het fietspad. Heel anders dan Ziva die dan heel zielig haar hele lijfje uit kotste. Ik zag een kokhals beweging en hop daar lag een bergje kots. Vrolijk dartelt ze weer verder mee. Ik kijk wat verrast want kan ik nou wel op pad met haar dan? Ze lijkt vrolijk en blij dus vooruit maar. Ik kijk wel hoe het loopt en of ze goed blijft.

klik voor groot

We steken over naar de andere kant van de snelweg en gaan verder. Lekker los over het fietspad. Wat zal ik gaan lopen? Voordat ik erg in heb, sta ik al aan het einde van het fietspad en sla rechtsaf. Daar stop ik een paar keer om Fleur te aaien. Even rust brengen en dat gaat prima. Verderop besluit ik haar het energy reepje van Edgard Cooper te geven zodat ze wel iets in haar buikje heeft. Water hoeft ze nog niet.

klik voor groot

Verder gaan we. Ik kies voor het tussenpad rechtsaf waar ik me de vorige keer bespied voelde. Zal ik haar weer aan de riem doen? Ik zie nog steeds veel sporen. Maar ze is zo braaf en loopt maar een klein stukje voor me uit over het pad. Even later komt een terreinwagen me achterop. Oeps. Ik roep Fleur die keurig aan komt hobbelen en bij me komt zitten. ‘Ik wil u toch adviseren de hond aan de riem te doen’. Boswachter. Ik reageer stom want ik plaats dat ik zeg dat ik haar meestal aan de riem heb maar net even had los gelaten doe ik alsof ik het niet wist. Dom. We blijven even aan de praat en ik vertel over de vogels die ik eergisteren heb gezien. Patrijs zou wel heel zeldzaam zijn maar we komen er niet uit. Houtsnip was het niet en het Bokje dat hij opperde en ik thuis op zocht ook niet. Volgende keer nog eens opletten. Ik hou Fleur de rest van de route aan de riem maar dat is niet erg omdat we straks toch weer langs het schrikdraad moeten lopen waar ik haar aan de riem heb.

klik voor groot


Ik hobbel verder en neem het smalle pad over de heide en ga even op het bankje in de zon zitten. Fleur snapt inmiddels dat ze dan ook even kan rusten en drinkt haar drinkbakje lekker leeg. Het gaat dus heel goed zo samen. Ik stuur een whatsapp naar S. om te vragen of de mannen al klaar zijn. Is natuurlijk een grapje want ze zijn net begonnen!

klik voor groot


Na een minuut of 10 ga ik maar weer verder. Ik ben wel een beetje stijf geworden merk ik maar het gaat redelijk goed. We hobbelen lekker naar huis en na ruim 13 km staan we weer voor de deur. Op naar de volgende run. Eerst even energy bars bestellen voor Fleur want het is wel handig om die in de rugzak te hebben voor haar. Ziva at de wainwright zakjes maar daar kreeg je ook altijd vieze handen van!

gegevens:

* 13 km
* 12 graden

april 54 km – 2020 totaal 522 km