02.04.2020 – hulshorst – 15 km

Na een goede maand maart qua kilometers maar meteen weer een nette start voor april. Ik weet nog niet goed hoeveel Fleur en ik nou aan kunnen zo samen maar voorlopig gaat het goed. het wordt vandaag mooi weer dus we vertrekken op tijd voor ons loopje. Het is 7.10 als we wandelen aan de overkant. Daarna het spoor over en op pad! Ik maak een kiekje van het ontwakende bos bij de parkeerplaats en daarna loop ik via het fietspad verder. Vreemd genoeg staan daar auto’s van mensen die in het bos bezig zijn om de amerikaanse huppeldepup te verwijderen. Vogelkers? Ik weet het niet meer, ik vroeg het aan ze toen ik ze weer tegen kwam op de terugweg. Maar waarom ze nou niet gewoon op de parkeerplaats staan met die wagens is mij een raadsel. Ik loop een stukje verder over het fietspad en kies daarna voor het ruiterpad zuidwaarts.

klik voor groot


Ik heb eigenlijk geen echt plan wat en waar ik wil gaan lopen. Fleur loopt inmiddels lekker los op het paarden pad. Ik sla verderop even linksaf en kom dan uiteindelijk weer op ons bekende paadje uit. Ik sla rechtsaf en loop weer een stukje over het fietspad. Eigenlijk wel goed om even verhard te lopen voor haar nageltjes ook. Met Ziva zou ik dat niet zo snel doen maar het is wel een goede oefening. Ze loopt keurig met me mee en dat is echt fijn. Geen gedoe meters van me vandaan! Aan het einde van het fietspad neem ik het zandpad richting de rode kijkers. Ik moet daar altijd nog een kaartje van maken voor het huisje want het is een leuke route waar ook nog wat te zien is.

klik voor groot


Daarna loop ik een stukje verder dan ik normaal doe. Ik sla eigenlijk altijd rechtsaf als ik weer op een kruising kom, maar nu loop ik eens gewoon rechtdoor. Het is een mooi pad en het voelt goed qua sfeer. Ik hoor vogels en ik hoor tweemaal een zwarte specht roepen. Volgens mij zijn die heel druk momenteel! Ik hobbel door en kijk af en toe op de kaart. Als ik weer rechtsaf sla, kom ik uiteindelijk op een stukje dat ik denk te herkennen van een eerder rondje. Dat pad neem ik dus niet, ik neem het parallel pad. Fleur poseert nog even op wat houtstammetjes. Er wordt overal gekapt dat is duidelijk. Ben benieuwd hoe het er over 5 jaar uitziet hier. Het pad slingert weg uit de richting die ik eigenlijk moet hebben maar volgens de kaart kan ik straks weer linksaf. Als ik daar langs loop, zie ik een heel slecht begaanbaar pad. Dan maar niet, ik loop door en zal uiteindelijk weer op het nieuwe pad uitkomen waar ik net voor het eerst liep. Ook prima, ik ken hier nog niets. Er hangt een andere sfeer hier en ik meen wild te ruiken of te voelen. Ik kan dat niet uitleggen maar ik voel me bespied door dieren. De wolf? Ik lijn Fleur aan want ik heb geen zin dat er ineens een enorm zwijn met biggetjes voor mijn neus staat. Dan maar even samen door naar het einde van dit stukje. Aan het einde sla ik linksaf en uiteindelijk dus weer links het bekende pad op dat ik normaal altijd neem als ik van het kijkerpad kom. Ik heb gewoon een vierkantje gelopen nu op een nieuw stuk. leuk!

Ik hobbel terug en weet natuurlijk nu weer de weg. Ik heb niet veel foto’s gemaakt, waarschijnlijk omdat het niet super zonnig is deze ochtend. De loop was wel leuk gelukkig. Aan het einde loop ik nog even de zandverstuiving op en maak een kiekje van Fleur en mij. Natuurlijk noet ze weer haar oogjes dicht. Weg met die stomme telefoon. Daar moet ze echt nog even aan wennen geloof ik. Ze kijkt of om zich heen of doet haar ogen dicht! Maar in ieder geval komt ze wel gewoon bij me zitten dus dat is leuk. Na een kleine 15 km staan we weer voor de deur. Een mooi begin van de dag!

klik voor groot

gegevens:

* 15 km
* 9 graden

april 15 km – 2020 totaal 483 km