21.03.2020 – hulshorst – 10,5 km

Het is vandaag zaterdag en weer een mooie ochtend. Ik vraag of S. het leuk vindt om mee te gaan. Ook even lekker een frisse neus halen? Zo gezegd zo gedaan. Hij pakt zijn MTB en ik maak me klaar voor ons rondje. Eerst wandelen we even door het bos aan de overkant en daarna gaan we naar het spoor dichting Hajé. Daar is hij nog nooit de snelweg onderdoor gegaan dus het is leuk dat hij dat nou ook een keer ziet. Het is even rommelen bij de overgang van toegangspad naar de andere kant van het restaurant. Ze hebben beukjes geplaatst en het is blijkbaar niet meer de bedoeling dat je via die weg naar de overkant gaat. Niet echt over nagedacht volgens mij. Daarna hobbelen we door het bos en laat ik Fleur ook weer los.

klik voor groot


We lopen eerst onze oude gebruikelijke route en maken daarna nog een extra lusje aan de andere kant van het fietspad. Ook nu weer geen wild en eigenlijk geen mensen. Hoewel… we komen tot twee keer toe fietsers tegen maar Fleur kijkt niet op of om en is dus totaal niet lastig. Dat is wel bijzonder en ook heel fijn. Ook dat heeft ze dus geleerd. Als we ergens mensen zien staan in de verte, doe ik haar ook even aan de riem voor de zekerheid en dat is maar goed ook omdat het stelletje met een kookbrandertje koffie aan het maken is. S. zegt dat er zelfs een blussertje naast lag dus dat zit wel goed denk ik. Mensen gaan er wel op uit door het corona gebeuren. Hier kan het nog maar de kranten staan bol van foto’s van grote drukte en mensen die boven op elkaar blijven staan. Dat zal dus binnenkort wel afgelopen zijn door allerlei maatregelen. Jammer.

klik voor groot

We hobbelen door en ik maak nog een kiekje van S. en Fleurtje. Gisteren woog ze ineens weer boven de 27 kilo! Dat is dus een kilo erbij in een week. Ik ben benieuwd. Tot nu toe eet ze prima, zij het met een korte aanmoediging om haar koppie naar de bak te krijgen. Maar ze komt nu zelf en lijkt het ook lekker te vinden.

klik voor groot

strong>gegevens:

* 10,5 km
* 3 graden

maart 154 km – 2020 totaal 414 km