23.02.2020 – hulshorst – 10 km

Gisteren heb ik 4 kilometer gewandeld met Fleur. Het regende hard en daarna ben ik aan het werk gegaan en ben ik niet meer gestart. Dat moet dus anders en daarom besluit ik vandaag meteen in mijn renkleding naar buiten te gaan. Fleur heeft haar tuigje dus ook al om. Zo deed ik dat immers ook altijd met Ziva! Geen gedoe, even wandelen en daarna op pad. Er is wel een verschil want Fleur zit aan de riem en moet leren dat er verschil is tussen wandelen en hardlopen en Ziva kon dus gewoon plassen en poepen tijdens mijn run terwijl Fleur dat allemaal van te voren moet doen. Maar daarom wandel ik eerst met haar en als ze alles gedaan heeft, start ik mijn run en loopt zij nog even los met me mee omdat ik van plan ben om over het spoor te gaan en via de vrachtwagen parkeerplaats over te steken naar het bos. Zo gezegd zo gedaan. Het regent echt keihard maar ik heb mijn petje op dus dat komt wel goed. Langs het fietspad zie ik boomschuim. Dat verrast me want het is niet echt koud. Mooi is het wel.

klik voor groot

Ik loop het fietspad af en ga daarna richting spoor. Daar lijn ik Fleurtje aan en we steken over richting het restaurant. Het is nog gesloten maar gelukkig is het hek wel open onder de snelweg door. Bij de parkeerplaats stap ik in een diepe plas en sta tot boven mijn enkel in het water. Ik hoef dus nu niet meer op te letten voor de plassen, dat scheelt. Het is echt lang geleden dat het zo regende onderweg en ik moet er ook weer even aan wennen. Fleur vindt het ook niet echt leuk. Zo zie je maar dat ik eigenlijk weinig echt in de regen loop.

We hobbelen over het pad dat ik altijd met Ziva liep. Dit is dus nieuw voor Fleur. Ik probeer een beetje om de plassen heen te lopen omdat je niet kunt zien waar je doorheen dendert anders. Fleur wil ook niet door de plassen. Watje. Ze schudt zich vaak uit en vindt de regen maar niks. Had ze iets aan gemoeten? Ze heeft veel minder haar dan Ziva en is echt nat.

Omdat het echt niet leuk lopen is met de plassen overal loop ik weer terug naar het fietspad en loop over het pad terug naar huis. Het is wat verder dan we gewend zijn zo samen maar het gaat goed. Na bijna 10 km staan we weer voor de deur. Het langste rondje voor Fleur tot nu toe. Ze is wel erg nat geworden en heeft in de tuin een zachte drol. Mmmm even nadenken wat we een volgende keer doen met dit soort weer. In ieder geval zijn we over de 100 km voor deze maand. Ook weer leuk want de afgelopen maanden was het natuurlijk niks. Misschien helpt het ook om meteen op pad te gaan en niet eerst naar huis. Deze week immers al 2 keer niet meer op pad gegaan na thuiskomst!

klik voor groot

gegevens:

* 10 km
* 6 graden

februari 110 km – 2020 totaal 232 km