11.06.2019 – hulshorst – 9 km

Gisteren heb ik niet gelopen na de lange run van eergisteren. We zijn wel lekker bezig geweest in de tuin dus we hebben zeker niet stil gezeten. Omdat het ineens ging regenen heb ik niet gezwommen en dat moet er echt weer van komen. Vandaag is S. weer aan het werk gegaan na de (werk)vakantie en ga ik weer op pad met Fleur. Ik laat eerst even de dames uit en daarna maak ik me klaar voor vertrek. Ik rommel wat met dat kloterige heupgordeltje maar krijg het echt niet voor elkaar om dat goed te krijgen. Het lijkt wel alsof de schuifjes verkeerd om zitten ofzoiets. Ik snap er niks van. Straks nog een keer kijken. Ondertussen zit Fleur zoet te wachten bij de deur. Wat een verschil met vroeger. Ze heeft haar harnasje al om en wacht geduldig of we nou nog eens op pad gaan samen. Ziva slaapt alweer na de wandeling.

Ik neem vandaag weer de wat kortere route dus niet de lange via de heide. Zo door het bos is het ook leuk en eigenlijk best een aardige afstand. Het ren rondje is ruim 6 km dus dat is voor Fleur ook een mooie basis om beter in te worden denk ik. Ik heb vandaag geen rugzak bij me dus we kunnen lekker doorlopen. Ik stop na 3 km eventjes om haar te laten wennen aan tempo wisselingen. We wandelen een heel klein stukje en gaan daarna weer verder. Het gaat best goed vandaag en ze snuffelt eigenlijk niet. Omdat ze wel twee keer ineens stopt zonder dat ik snap waarom, besluit ik eens goed op te letten. Zou het de riem zijn die ineens over de achterkant van haar rug schuift? Omdat haar tuig niet erg ver over de rug reikt, gebeurt dat wel eens als de riem slap hangt. Stopt ze daarom? Is dat vervelend? Verder gebeurt het helaas niet meer maar het is best een mogelijkheid. Ik ga er beter op letten de volgende keer.

klik voor groot

Het lopen gaat verder prima en er gebeurt niets spannends. Inmiddels miezert het een beetje en ik heb ook mijn petje op. Dat had ik al meegenomen. Als we thuis zijn gaat het ineens wel hard regenen dus we zijn weer net op tijd binnen. Prima voor de plantjes!

gegevens:

* 9 km
* 12 graden

juni 78 km – 2019 totaal 884 km