09.06.2019 – veluwemeer – 23 km

Vandaag is het weer tijd voor een langere run in het kader van de marathon training. Ik bak er nog weinig van eigenlijk maar vooruit maar. Het werken in de tuin en het lopen met zowel Fleur als Ziva is gewoon best vermoeiend en dan een ‘moet rondje’ valt niet altijd mee zeker niet na de vorige keer. Dat was toen niet echt een succes. Maar goed we gaan wel op pad en S. is weer zo lief om gezellig met me mee te gaan. Het weer is niet slecht vandaag. Niet teveel wind en niet al te warm. Vorige keer steeg ik bijna op van de warmte terwijl het helemaal niet zo warm was en was ik steeds in de weer met mijn natte zakdoekje. Ik ben benieuwd hoe dat vandaag zal gaan. We besluiten deze keer Fleur ook niet mee te nemen in de doggyride. Volgende keer op een iets kortere moeten we dan denk ik wel echt weer gaan doen zodat ze makkelijker in de open kar mee kan de volgende fiets ronde.

We lopen vandaag weer dezelfde weg als we eerder deden. Via het fietspad dus eerst naar de Harderwijkerweg en vanaf daar richting Veluwe meer. Er is van alles te zien. Het begin al met de auto’s met keurig geklede kerkgangers. Ik heb geen idee waarom, maar ik erger me eraan. Misschien door het gedoe hier in de gemeente, het wel of geen kerklid zijn en de idiote mensen van nummer 94 die ook zo streng in de leer zijn maar ondertussen alles doen wat je zelf niet zou doen. Maar we hobbelen rustig verder, kijken naar de (jonge) dieren, naar de huizen (al dan niet in aanbouw) en de tuinen en dat is leuk. Ik hobbel op 4/1 deze keer want die rare ratio ga ik gewoon momenteel niet doen in de opbouw. Er zijn schattige veulentjes, veel koeien en ook wat vogels. Eenden zie je hier echt bijna niet tot mijn verrassing en dat is jammer. Uberhaupt weinig vogels in de weide. Er gaat hier dus iets mis qua vogelstand zo lijkt het. In Hitland waren in de weilanden overal vogels te zien en te horen en ook in de sloten waren eenden en vogels.

klik voor groot



We nemen het pad door de weilanden waar geen auto’s mogen rijden en dat is ook weer fraai. Het lopen gaat ook prima. Ik zeg dat we op een gegeven moment al bij het keerpunt zijn van de vorige lange run waar ik het zo moeilijk had. Nu loopt het allemaal een stuk beter en heb ik het ook niet zo idioot warm. Ik heb geen idee waar nu dat verschil precies vandaan komt maar voor vandaag is het prima zo.

klik voor groot


We nemen een extra lusje en lopen uiteindelijk zelfs terug via het tuincentrum van Willem. Dat wordt dus een fors langere ronde dan de vorige keer maar als het redelijk goed gaat, moet dat er ook maar weer eens van komen. Ik reken uit dat we ongeveer nu 18 km gaan lopen en dat is dus 3 km meer dan de vorige keer. De sprong van 15 naar 18 is op zich al best aardig vind ik. We babbelen wat onderweg en besluiten straks even te gaan kijken of we de baardmannetjes gaan vinden langs het water waar we net langs zijn gelopen. Het weer is goed maar misschien is het moment op de dag minder goed. Straks maar even kijken dan. We steken de Harderwijkerweg over en omdat ik geen zin heb in offroad lopen, hobbelen we een stukje langs de weg. Verderop lopen we dor het nieuwe wijkje. Ik kijk nog eens op mijn horloge. Ik kan misschien wel 19 km lopen als we nog even het fietspad het bos in gaan nemen straks? het lopen gaat immers best aardig ook al begin ik nou wel te merken dat we al even onderweg zijn. Ik drink wel maar ik eet natuurlijk niets en nam alleen een modifast pudding voor vertrek en dat is ook niet zoveel.

Als we weer op de Brandsweg komen, lopen we bijna het hele fietspad door het bos weer heen en terug en dan staat er eindelijk weer een keer een 20 km loop rondje op de teller. Dat is helemaal niet verkeerd en ik ben niet echt moe. We nemen wel de tijd om even goed en rustig uit te wandelen.

klik voor groot

Niet verkeerd en op naar de volgende ronde maar weer.

gegevens:

* 23 km
* 12 graden

juni 69 km – 2019 totaal 875 km