27.05.2019 – hulshorst – 10,5 km

Eergisteren hebben we een mooie ronde met woefje gelopen, gisteren hebben we gefietst. Vandaag ga ik dus weer op pad met Fleurtje. Vanavond heb ik weliswaar training maar volgens mij moet het wel gaan want vorige week liep ik ook eerst in de ochtend met haar en dat ging ook goed. Vandaag wil ik eigenlijk anders lopen en ook een andere route kiezen. Ik ben benieuwd of dat een beetje zal gaan. Voor het eerst neem ik dus ook mijn telefoon mee in de Flipbelt die wat hoger op mijn middel nu zit vanwege het harnasje dat ik ook aan heb.

Als we vertrekken voor de run kom ik iemand tegen die gaat wandelen. Ik wandel even mee richting spoor zodat Fleur kan leren rustig te blijven als ik dat doe en niet meteen gaat klooien. Dat gaat goed en na het spoor starten we onze run. En passant trek ik weer het bordje van Haje uit de grond die iemand de verkeerde kant op heeft geplaatst en zet het weer terug zoals het hoort qua richting. ZO kinderachtig dat iemand dat doet. Daarna hobbelen we verder naar de parkeerplaats en lopen we over het fietspad. Ik bedenk wat ik precies zal gaan doen en besluit in eerste instantie gewoon eens verder te lopen en niet de afslag te nemen die we altijd nemen. Ik loop dus naar het einde van de brandsweg nu. Op het fietspad wandel ik 100 meter om fleur dat ook te leren en sta ik ook zelfs even stil. Dat laatste doe ik vooral omdat er ineens een grote haas voor onze uitspringt. Daar gaat ze niet achteraan en ze komt snel tot rust ook. Dat valt dus weer mee!

klik voor groot

Aan het einde van het fietspad slaan we rechtsaf. Ik ga ergens weer een pad naar rechts nemen en dat loopt prima. Het is best lekker weer maar gelukkig niet te warm. Ik heb geen idee hoe ver dit rondje wordt maar volgens mij is het niet zoveel verder dan normaal want we maken alleen een extra lusje.

klik voor groot

Ik vind het lopen met fleur zo een stuk leuker dan het constante gedraaf achter haar aan en grappig genoeg lijkt fleur het ook leuk te vinden. Ze reageert prima op de tempo wisselingen dus misschien leert zij er ook wel veel van. Voor de allereerste keer maak ik dus ook foto’s onderweg en van fleur in haar oranje tuigje. Dat is ook wel leuk!

Ik kijk af en toe op de kaart om te zien of ik nog steeds loop waar ik denk dat ik loop en dat blijkt te kloppen. De route is alleen wel wat langer dan ik dacht dus ik ben blij dat we wat korte rustmomentjes hebben ingebouwd. Ongeveer elke kilometer wandel ik even 100 meter of blijf ik even stil staan om te zien of fleur dat ook gaat leren. Eigenlijk gaat alles prima. Ik ben echt heel verrast en ook heel blij dat het allemaal zo loopt.

klik voor groot

Na ruim 10 km staan we weer voor de deur. Dat is dus wel een heel stuk verder dan normaal want voorheen liepen we het 5 km ren rondje, nu dus 9 kilometer maar met korte rust momenten. Ik denk dat voorlopig rond de 8 a 9 km op deze manier ruim voldoende is voor haar. Maar leuk was het wel! Op naar nog veel meer rondjes.

gegevens:

* 10,5 km
* 12 graden

mei 186 km – 2019 totaal 778 km