31.03.2019 – veluwemeer – 15,5 km

Vandaag wandelen we eerst met de dames. Er mag niemand mee want gisteren en eergisteren hebben we een mooie fietstocht gemaakt en fleur eet nog steeds nauwelijks en mag dus niet ook nog eens mee rennen dan. Jammer maar helaas. Daarom eerst een wandeling die ik als warming up gebruik. Jammer genoeg heb ik de garmin nog niet aan dus de warming up telt niet mee. Daarna probeer ik Fleur wat te laten eten en ze eet wel een bakje pens op gelukkig. Er zit dus al wat in haar maagje. Dan eindelijk op pad. We vertrekken over de brandsweg. Ik heb voor het eerst mijn rokje weer aan (het past nog) en korte mouwen zonder giletje. Dat laatste besef ik pas als we thuis zijn maar het kon prima qua weer. Als ik in beweging ben, dan doet de kachel van binnen het wel goed. We hobbelen over de brandsweg en bespreken de wind. ZZW? Dan slaan we linksaf en lopen de route als het ware tegengesteld aan normaal zodat ik langs het water windje mee heb. We twijfelen wel als we verder lopen. Hebben we straks nou niet gewoon wind tegen? We gaan even offroad en lopen dan binnendoor naar de harderwijkerweg en steken over. Ja hoor, nu we in open gebied lopen is het duidelijk. Nu wind schuin voor richting het water en daarna oostwaarts wind tegen. jammer maar helaas. Miskleun. We lopen natuurlijk stug door. S. heeft zadelpijn en stijve schouders van het fietsen. Mij valt het allemaal mee na de rit. Ik ben benieuwd of ik de hele route nu makkelijk kan lopen eigenlijk!

klik voor groot


Al snel hobbelen we met wind tegen (inderdaad) langs het Veluwemeer. We komen langs de vakantieparken en eigenlijk is er niet veel te zien of te beleven langs de route vandaag. Het is stil. Ik loop op 4/1 en dat gaat op zich goed. Ik merk weinig en de heup rechts doet het ook goed gelukkig.

Als we terug lopen naar de Harderwijkerweg in ons vierkantje heeft S. deze keer geen behoefte aan een extra rondje zoals hij eerder deed voor de grap. Dan maar niet haha. We kijken naar de tuinen onderweg en twijfelen over ons ontwerp. Hadden de bomen achter het zwembad nu hoger moeten zijn? Morgen komen ze alles verder planten en netjes maken. Eigenlijk kunnen we niet meer terug. Straks even een pad trekken en de bomen uitmeten waar ze moeten komen. We hadden ze natuurlijk gewoon diagonaal vanaf het huis moeten plaatsen en niet zoals nu met een kunstgreep om geen stomme rijtjes te krijgen. Zucht.

klik voor groot

Na ruim 15 km staan we weer voor de deur. Ik ben tevreden over het lopen, het was lekker weer. Nu gauw de tuin in en even snel wat eten. Op naar de volgende ronde. Als Fleur nou eens iets ging eten dan kan ze ook weer mee!

gegevens:

* 15,5 km
* 8 graden

maart 169 km – 2019 totaal 486 km

hoka tracer – 143 km
hoka clayton – 265 km
hoka clifton 5 –
hoka challenger – km
hoka infinite – 570 km
hoka mafate speed – 710 km
hoka vanquish – 124 km (?)