05.09.2018 – hulshorst – 11,5 km

Vandaag vertrek ik voor het eerste rondje meteen met woefje. Ik geef nog even de vissen eten en woefje speelt voor reiger. Het is even voor 7.30 als we door het bos lopen. Ze lijkt er echt zin in te hebben, heeft zich al volop uitgerekt en loopt nu vrolijk voor me uit door het bos aan de overkant. Na het korte plasrondje steken we het spoor over en gaan naar het Willembos.

klik voor groot


Ik loop de gebruikelijke ronde eerst langs het hek, daarna langs de heide en terug naar het fietspad en weer rechtsaf. Dat is echt een mooie route en prima begaanbaar. Er is geen kip vandaag maar het is ook niet echt mooi weer vandaag. Woef vindt het helemaal goed qua temperatuur zo en ik ook. Als we weer bij het fietspad uitkomen, lopen we terug via het ruiterpad. Daar is het ook rustig. Nog nooit iemand tegengekomen op het pad en al helemaal geen ruiters.

Op 4 en 8 km krijgt woefje lekker water te drinken en dat wil ze wel.

klik voor groot

Vandaag valt me weer op dat ik op dit relatief kleine stukje maar liefst drie verschillende eigenaren van het land tegen kom. Eerst is het stuk bos van Nunspeet (gemeente bos), daarna loop ik een stukje door bos van Staatsbosbeheer. Die borden heb ik nu niet op de foto gezet. Terug loop ik weer door gemeentebos en daarna is het een wirwar van bordjes van hetzij Nunspeet, hetzij Natuurmonumenten. Want heeft ook nog een lapje. Op die manier dus drie organisaties die moeten handhaven en moeten onderhouden. Ongelooflijk maar waar.

klik voor groot

Inmiddels lopen wafje en ik weer terug richting huis. Even via het bospad naar de zandverstuiving kijken.

klik voor groot

Inmiddels is het weer ook wat opgeknapt. Het zonnetje komt voorzichtig tevoorschijn en aangezien S. een thuiswerkdag heeft, kunnen we samen buiten even ontbijten na ons 11,5 km rondje.

klik voor groot

In de middag gaan we woefje wegen en met de fiets even wat boodschappen doen. Dat is ook weer lekker even buiten bezig zijn met dit mooie weer. De tuin ligt er ook nog steeds mooi bij. Volgende week komen er als het goed is waterzuilen voor naast de vijver.

klik voor groot

gegevens:

* 11,5 km
* 16 graden

september 31 km – 2018 totaal 1.442 km

hoka tracer – 143 km
hoka clayton – 237 km
hoka clifton 3 – 667 km
hoka bondi 4 – 878 km
hoka infinite – 491 km
hoka mafate speed – 539 km
hoka vanquish – 124 km (?)