14.08.2018 – zandenbos – 13 km

Eergisteren heb ik lekker gelopen en eergisteren zwom ik 2.500 mtr. Ik ben dus redelijk actief deze maand. Vandaag vertrek ik met woefje in de auto en rijd naar het Zandenbos. Eindelijk weer eens samen ergens anders op pad voor een ander rondje. Ik heb daar wel zin in en hoop maar dat het goed gaat met woefje. Anders kan ik daar ook een korter rondje doen en weer terug rijden. We hebben eerder al eens hier gelopen ook toen S. ons wegbracht en dat was ook leuk! Maar deze keer ga ik dus met de auto en loop ik naar Mosterdveen en naar de Waschkolk en weer terug. Dat is iets van 12 km denk ik. Ik hoop dat ik het allemaal kan vinden en dat de telefoon het blijft doen want die valt steeds uit. En met mijn richtig gevoel is dat niet zo prettig en al helemaal niet omdat je hier toch best een stukje verkeerd kunt lopen….

We gaan eerst vanaf de parkeerplaats richting camping de Tol. Als ik erlangs loop kijk ik met afgrijzen naar de caravans die bovenop elkaar staan. Is dat nou leuk? Uitkijken op de deur van de naastgelegen caravan of erger: de auto van de buurman. Echt verschrikkelijk en niks voor mij. Helemaal wat je je bij ‘camping’ voorstelt. Jakkes.

klik voor groot

Gauw weg en verder het bos in richting de vennetje van het Ronde huis. daar staat zowaar nog water in maar woefje mag er niet in en ook niet uit drinken.

klik voor groot

Verderop zie ik nog grote eikels aan de boom hangen. Kennelijk zijn er toch bomen die het voor elkaar hebben gekregen om de eikels vast te houden en te laten groeien. Door de droogte zijn de meeste eikels al als halve dingetjes gevallen. Geen goed nieuws voor de dieren dus maar dit ziet er goed uit. Verderop loop ik weer langs het landgoed de Roosteeg. Ben nog steeds benieuwd wie daar nou woont. Ik zie notabene iemand lopen met 2 hondjes. Zou hij daar wonen? Geen verkeerde plek daar met al die grond en het mooie watertje.

klik voor groot

Ik weet deels de weg gelukkig en weet zelfs waar ik linksaf moet slaan richting het Mosterdveen. Dat valt niet tegen eigenlijk. Vorige keer moest ik echt nog op de kaart kijken. Maar nu loop ik er zo heen en herken ik het ook. Niet rechtsaf want dan kom ik bij Samoza maar linksaf. dar zijn ook al de eerste vennetjes te zien. Het blijft mooi hier. Her en der doet de heide zijn best om paars te bloeien ondanks de droogte.

klik voor groot


Ik hobbel door en besluit even naar het grootste vennetje te gaan. Woefje vindt het meteen leuk en loopt het water in. Dat is op zich best ware het niet dat ze ergens denkt eruit te kunnen komen en zo de modder in loopt waar ze met moeite weer uit komt. Ze schrikt ervan en komt met moeite het water uit op een rare steile plek. Ze ziet er niet uit en stinkt een uur in de wind. Dat was niet de bedoeling en ze wil ook het water niet meer in. Straks even de Waschkolk dan maar in.

klik voor groot

Omdat madam zo vies is geworden moeten we dus nu echt naar de andere plas. Vanwege de droogte mochten daar eigenlijk geen honden meer in maar nu het weer geregend heeft lijkt me dat geen probleem. Nu eerst dat water nog zien te vinden! Ik loop langs de nieuwe bankjes waar ze tegenwoordig geen vuilnisbakken meer hebben staan. Kostenbesparing. De meiden die hier net zaten, hebben red bull blikjes achtergelaten. Ik snap niet dat mensen wel iets mee kunnen nemen en daarna het niet meer mee terug kunnen nemen maar ik snap ook weer niet dat er geen vuilnisbakken meer staan. Dit krijg je er dus van blijkbaar. Jammer.

Ik kijk op de kaart op de telefoon hoe ik nu het snelste bij het water kom. Ik wil niet enorm gaan dwalen zoals de vorige keer en ik prent de route goed in mijn hoofd en loop verder. het lijkt redelijk recht toe recht aan dus dat moet lukken. Als ik bij een grote afslag kom, valt de telefoon weer uit. Gelukkig sta ik net bij de juiste afslag en zou het vanaf daar alleen maar rechtdoor moeten zijn naar het watertje. vanaf het watertje weet ik het dan precies dus dat geeft niet. Stom ding. Toch maar eens de accu vervangen want die werkt dus echt niet.

klik voor groot

Gelukkig kan ik het water vinden. Het is rustig en ik kan woefje dus wel even een beetje wassen. Misschien moet ik haar thuis maar even echt wassen want dit wordt niks volgens mij. Viezerd.

klik voor groot

Na het poedelen en wassen lopen we weer verder. Ik weet gelukkig de weg en woefje ook. Het is niet meer zo ver maar de route zal toch wel ruim 13 km worden en dat is best weer een eind voor woef. Gelukkig doet ze het goed en zo na de badderpartij lijkt ze er weer even tegen te kunnen. Ze krijgt weer wat vers water op het laatste stukje en dat doet haar ook goed. Het is inmiddels best warm. Bij de vennetjes neem ik even een andere route en verdwaal ik alsnog bijna zo zonder kaart maar gelukkig loop ik al snel weer langs het vennetje van het ronde huis. Nu op naar de auto! na ruim 13 km staan we weer bij de auto moe maar voldaan. Dit zijn toch weer de leuke dingen zo samen!

gegevens:

* 13 km
* 18 graden

augustus 89 km – 2018 totaal 1.300 km

hoka tracer – 143 km
hoka clayton – 229 km
hoka clifton 3 – 667 km
hoka bondi 4 – 769 km
hoka infinite – 491 km
hoka mafate speed – 527 km
hoka vanquish – 110 km (?)