20.06.2018 – hulshorst – 19,5 km

Vandaag ga ik met woefje op pad maar eigenlijk heeft ze geen zin. het is loeiwarm voor haar en ze sjokt. Ik besluit haar terug te brengen en zelf te gaan lopen. Wafje liep dus 3.5 km met me mee en daarna liep ik zelf verder. Ik besluit het spoor over te gaan en het fietspad af te lopen van de brandsweg. Daar sla ik rechtsaf en loop de rest van het fietspad tot de eerste grote afslag naar rechts. Het is mooi en rustig en dit loopt wel goed. Over het fietspad zie ik een soort groot uitgevallen worm die we in de tuin ook laatst zagen scharrelen. Geen idee wat het is, moet ik eens opzoeken. Verder zie ik weinig dieren jammer genoeg ook al let ik op.

klik voor groot


Het is ontzettend rustig en het lopen gaat gelukkig goed. Ik vind het nog best een eind eigenlijk en waarschijnlijk door de eerste 3.5 km die hobbelend door het bos aan de overkant zijn gegaan, ben ik vermoeider dan gedacht en gepland. Maar ik zet natuurlijk door. Het is en blijft mooi hier en het is bijzonder dat dit zo dicht bij huis allemaal te vinden is. Ik loop verder en kom bij de beek. Er staat gelukkig nog water in.

klik voor groot

Ik steek de snelweg over en loop over het spoor. Het valt me tegen want het is warm en inmiddels schiet het ook al op qua kilometers. Dit rondje was 15 km dacht ik maar ik kom nu bijna aan 20 km merk ik. Niet helemaal voorbereid maar ik ben er bijna zullen we maar zeggen. Ik loop langs het oude stationnetje en daarna sla ik linksaf landgoed hulshorst in. Daar is gelukkig ook weer schaduw! Verderop hoor ik het beekje weer en ook daar is gelukkig nog water.

klik voor groot


Als ik weer op de weg ben, loop ik langs het huis dat eindelijk (voor veel geld) verkocht is en loop via de weilanden weer terug richting huis. Ik loop nu een stukje in de volle zon en ik zie aan het einde van de weg het kraampje staan waar mensen uit de buurt spulletjes verkopen zoals honing en plantjes. Misschien is er ook wel fruit deze keer. Maar als ik er ben, raak ik in gesprek met 2 mannen die de Zuiderzee route wandelen. Elke keer een stukje afhankelijk van het station waar ze met de trein heen gaan. Ze wonen in Amersfoort. Ze zijn verrast als ze horen hoe ver ik al gelopen heb. Hahaha ja ik ook want het is eigenlijk best een eindje. Ik vergeet helemaal een foto te maken van de kraam en als ik afscheid heb genomen, hobbel ik het laatste stukje over het offroad stuk langs het weiland terug naar huis. Na 19,5 km sta ik weer voor de deur. Best een aardige trippel deze keer.

gegevens:

* 19,5 km
* 19 graden

juni 115 km – 2018 totaal 1.100 km

hoka tracer – 143 km
hoka clayton – 229 km
hoka clifton 3 – 667 km
hoka bondi 4 – 692 km
hoka infinite – 384 km
hoka mafate speed – 527 km
hoka vanquish – 65 km (?)